Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Nyhetschef

Bohusläningen, Uddevalla

Ansök nu

Arbetsbeskrivning
Som nyhetschef förväntas du coacha dina reportrar till att hitta snackisar, nyheter och unika berättelser. Vi förutsätter att du är nära vår publik och tillsammans med reportrarna har fokus på innehåll och kvalitet i alla kanaler. Du är bekväm med att utvärdera löpande och optimera när så behövs och förstår värdet i att samarbeta med marknad.
Ditt främsta fokus är våra digitala kanaler och Du arbetar i nära samarbete med webb- och sidredaktör vid desken. I uppdraget ingår också att tillsammans med sportchef och kulturredaktör utveckla avdelningarna samt ha ett nära samarbete med Strömstads Tidning. Nyhetschefen arbetsleder och coachar även reportrar på lokalredaktionen i Lysekil.

Bohusläningen har genomgått en generationsväxling och numera är vi ett ungt och kompetent gäng som jobbar under eget ansvar. Vi söker en ledare som får våra medarbetare att växa genom att lyssna, coacha och locka fram guldkornen hos var och en.

Kompetensprofil
Du ska vara utbildad journalist med flera års yrkeserfarenhet, samt dokumenterad erfarenhet av att arbetsleda andra människor.
Du bör ha goda kunskaper i digitala kanaler samt ha god förmåga att utveckla, förnya och driva vår bevakning framåt.
Du är lyhörd för andras åsikter och har lätt för att samarbeta med andra människor.
Du har stor förståelse för de utmaningar vår bransch står inför.
Vi söker dig som är säker publicistiskt och trygg i en arbetsledande roll.
Du ser vad som behöver göras, har helhetssyn och lösningar i fokus samt fattar snabba beslut.

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi ser helst att du redan bor eller är beredd att bosätta dig inom spridningsområdet.
Körkort är ett krav.
Placeringsort: Uddevalla
Du ingår i redaktionsledningen och kommer att vara underställd chefredaktören.

Vi ser gärna att du ansöker omgående. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.
Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten kontakta
Ingalill Sundhage chefredaktör 0522-99230
Facklig kontakt
Wiveca Ström 0522-99204

Om Bohusläningen
Nyheter med närvärde. Bohusläningen är den största tidningen i Bohuslän och vi satsar på lokal kvalitetsjournalistik i alla våra kanaler. Bohusläningen är en del av Stampen Media, tillsammans med bland annat 13 andra tidningstitlar.

Sista ansökningsdag
2019-11-20

Publicerad 2019-11-05

Ansök nu