Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Marknadskoordinator

Riksidrottsförbundet, Stockholm

Ansök nu

Riksidrottsförbundet söker marknadskoordinator inom sponsring

Idrottsrörelsen är inne i en dynamisk förändringsprocess.  Vi bedriver idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrottsrörelse. Häng med på resan mot framtidens idrottsrörelse.   

Avdelningen Evenemang och marknad finns inom verksamhetsområdet Kommunikation och marknad och dess uppdrag är att utveckla framgångsrika samarbeten med partners för att nå målen i Strategi 2025 (www.rf.se/RFarbetarmed/Strategi2025). Nu söker Evenemang och marknad en marknadskoordinator inom sponsring.

Arbetsuppgifter
I rollen som marknadskoordinator är din huvudsakliga arbetsuppgift att självständigt leda, planera, följa upp och utveckla samarbetet med Svenska spel i relation till de medlemsförbund som omfattas av befintligt avtal. I rollen ingår också att bidra med strategisk kompetens i sponsor- och rättighetsfrågor samt att vara ett stöd till medlemsförbund och distrikt i dessa frågor. Tjänsten innebär ett fokus på relationsbyggande med våra medlemmar och vår partner Svenska Spel men även på att identifiera, utveckla och sälja in nya samarbeten. Du kommer att arbeta nära våra medlemsförbund, vår partner Svenska Spel samt kollegor på kansli och distrikt.

Det är marknadskoordinatorns ansvar att med självständighet och hög ambitionsnivå tillsammans med berörda verksamheter hantera och utveckla Svenska Spel-samarbetet enligt de planer och avtal som har lagts, samt medverka i utvecklingen av avdelningens övriga verksamhet.

Du kommer in i ett spännande skede där ett nytt avtal är framtaget med Svenska Spel, en ny partnerstrategi är satt, men där det samtidigt finns stora utvecklingsmöjligheter avseende sponsor- och rättighetsfrågor.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom marknadskommunikation, ekonomi och/eller kommunikationsvetenskap. För att lyckas i rollen ska du ha minst fem års erfarenhet av säljdrivande strategiskt och operativt marknads-, sälj- eller kommunikationsarbete, gärna från näringslivet eller byråsidan.

Du drivs av att ta stort eget ansvar och därigenom få möjligheten att åstadkomma utveckling och resultat. Vidare är det viktig att du
- Har ett affärsmässigt, proaktivt och professionellt förhållningssätt till omvärlden och kollegor.
- Är strukturerad.
- Är utvecklingsorienterad och initiativrik.
- Har lätt för att skapa goda relationer och är van vid många olika typer av samarbeten.

Du bör ha erfarenhet av Google Analytics eller motsvarande för analys och uppföljning. Kommersiell erfarenhet, gärna från sponsring och evenemang, är meriterande. Likaså erfarenhet från ideell sektor/civilsamhället.

Information och ansökan 
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har sitt gemensamma kansli i fräscha lokaler i Idrottens hus i Skanstull, Stockholm. Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds med sex månaders provanställning. Start enligt överenskommelse. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jörgen Persson, chef för Evenemang och Marknad, 08-699 62 04. Fackliga kontaktpersoner är Carina Bäck, idrottsombudsman (Unionen) 08-699 62 78 och Åsa Bergström (Akademikerförbunden) 08-699 61 13.

Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela idrottsrörelsen och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

Välkommen att registrera din ansökan. Sista ansökningsdatum är den 15 augusti 2020.

Riksidrottsförbundet (RF) har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottens eget studieförbund och arbetar med bildning samt utbildning inom idrotten. Tillsammans utgör vi ett gemensamt kansli som bildar, utbildar och utvecklar idrotten i förening. Vi, det gemensamma kansliet, stödjer våra distrikt samt 70 olika specialidrottsförbund som tillsammans organiserar fler än 250 olika idrotter.

Publicerad 2020-07-02

Ansök nu