Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Marketing Automation Specialist

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Nu har vi möjlighet att erbjuda ett av media Sveriges roligaste jobb!

Di-gruppen Möten och Koncept erbjuder varje år spännande möten och event för varumärken som Dagens Media, Resumé, Dagens industri, Dagens Medicin, Aktuell Hållbarhet, Dagens Samhälle, Market och Dagligvarunytt. Vi är totalt 60 personer som jobbar med att skapa Sveriges bästa B2B event.

Med starka varumärken och en stark organisation bakom dig kommer du som Marketing Automation specialist arbeta med att driva den digitala marknadsföringen framåt.

Låter detta som något för dig?

Då kan rollen som marketing automation specialist hos oss vara något för dig!

Om rollen

Som marketing automation specialist har du tillsammans med vårt marknadsteam, ett operativt ansvar och på sikt ett strategiskt ansvar för marketing automation arbetet. Detta innebär att stödja övergripande försäljningsmål genom att bygga och upprätthålla konverterande kommunikationsflöden. Dessa flöden byggs i Marketing automation systemet Eloqua och består främst av E-postutskick, men även olika sociala medier kanaler. Du kommer att samarbeta med marknadsteamet, säljare, dataresurser och digitala affärsutvecklare för att optimera kommunikationsflöden över tid. Allt för att säkerställa ökad konverteringsgrad.

Du kommer arbeta främst med E-postutskick men på sikt med flera olika digitala kanaler med stora datamängder och du behöver vara flexibel och agil i ditt arbetssätt och det är självklart för dig att ligga i framkant och hålla dig uppdaterad med den senaste kompetensen inom digital- och beteendestyrd kommunikation. Då du kommer arbeta med stora mängder data är det ytterst viktig att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Arbetsuppgifter

 • Konfigurera, testa, bygga och upprätthålla kampanj Flöden för e-postutskick.

 • Bygga sammankopplade omnichannel kampanjer i vårt marketing automation system (Eloqua).

 • Upprätthålla automatiserade intagskanaler av leads som byggs i Eloqua

 • Hantera rapportering, analys och utfall av kampanj kontra målsättning

 • Skapa automatiserad rapportering från Eloqua

 • Kontinuerligt utvärdera och föreslå förbättringar

 • Övervaka användningen av verktyget för att säkerställa att best practise följs

 • Analysera performance i nära samarbete med marknad, analys- och data team

 • Samarbeta kring målgruppsanalys, ständigt arbete för att förbättra kunskapen om kund och dennes utmaningar och behov

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla och driva framgångsrik marknadskommunikation och digital kundbearbetning ur ett multikanal perspektiv. Detta med ett datadrivet angreppssätt med en marketing automation process som bas. Som person är du affärsdriven, resultatfokuserad och drivs av att förverkliga idéergenom att gå från strategi till handling. Du har en kreativ men samtidigt analytisk personlighet som alltid söker nya möjligheter och nya smarta sätt för att förbättra resultatet. Du har även ett öga för detaljer och är mycket noggrann. Vidare har du en entreprenörsdriven personlighet och trivs i en organisation som snabbt kan byta fokus och inriktning. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är duktig på att övertyga och påverka andra samt trivs i en roll som erbjuder mycket samarbete med andra.

Vi söker dig som har:

 • Minst 1 års erfarenhet av och kunskap kring att utveckla och driva framgångsrik marknadskommunikation samt digital kundbearbetning och försäljning

 • Dokumenterad erfarenhet av att skapa och driva marknadsaktiviteter för i första hand B2B-marknaden

 • Goda kunskaper inom något/några Marketing Automation-system (Pardot, Eloqua, Marketo, Act-On, Hubspot, Apsis etc)

 • God analytisk förmåga samt ett öga för detaljer

 • Goda kunskaper i Excel

 • Strukturerad och noggrann i ditt arbete.

 • Erfarenhet och förståelse av minst ett par marknadsföringsplattformar som epost-marknadsföring, "social media"-marketing, pay-per-click annonsering, CRM, business intelligence, Google Analytics, Google Tag manager, etc.

Meriterande:

 • Erfarenhet av Eloqua är extra meriterande

 • MA utbildning från Medieinstitutet

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning

Du kommer att tillhöra Marknads teamet som idag består elva personer, varav sex marknadsförare, två ADs, samt system och målgruppsspecialist. Du jobbar i nära samarbete med Johanna Malm som är Team leader för Marknadsteamet samt Jenny Elmqvist som är chef för Marknad. Du kommer även jobba nära Måns Palmqvist som är digital affärsutvecklare och arkitekt för flödena av den digitala kommunikationen från Marketing Automation systemet.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-11-09

Ansök nu