Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kulturredaktör

Upsala Nya Tidning (UNT), Uppsala

Ansök nu

Du vill arbeta med kultur- och nöjesjournalistik anpassade för nya läsarvanor.

Brinner du för lokal journalistik? För att få berätta vad som händer runt om i Uppsala och Uppland? Kan du berätta i bilder? Nu rekryterar Upsala Nya Tidning för att uppnå nya läsarmål.

UNT har haft en väldigt stark läsarutveckling under det gångna året. Nu ska vi växa ytterligare och för att lyckas behöver vi fler medarbetare.

UNT arbetar med lokala nyheter idag för ett bättre samhälle i morgon. Det gör vi genom en oberoende journalistik som informerar medborgarna, granskar makten och ger engagerade och uppdaterade läsare. Vi ska vara det självklara förstavalet där vi verkar. Det kräver närhet året runt alla dagar och därför rekryterar vi till hela vår redaktionella verksamhet.

Du ska trivas med att jobba i en kreativ miljö, med flera publiceringskanaler och i högt tempo. B-körkort är ett krav. Det är även journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet av journalistiskt arbete.

UNT:s redaktion arbetar med en självklar inriktning mot digital publicering. För dig är det naturligt att omvandla journalistik till digitala mål och känna dig stimulerad av att uppnå och överträffa dem. Vi jobbar alltid med läsarnas behov i centrum.

Vi söker redaktör till kulturredaktionen

Du vet vad bra läsning inom kultur- och nöjesområdet ger många läsare. Du vet att det kräver nyhetsarbete, förmåga att skapa egna kontakter och sätta händelser och företeelser i ett sammanhang.

Du vill leda en kultur- och nöjesredaktion i en tid full av utmaningar där journalistikens roll kanske aldrig varit viktigare. Du har stark vilja att leda i förändring och förstå och utnyttja nya läsarvanor.

Vi söker dig som vill arbeta med hela Uppsala och Uppland kultur- och nöjesliv som arbetsuppgift. Du leder det dagliga arbetet på avdelningen med vår nyhetschef som närmaste arbetsledare. Du är självständig, lyhörd och målinriktad,

Du som söker har journalistutbildning och erfarenhet av att arbeta på en redaktion. Erfarenhet av arbetsledning är välkommet. Du har B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad i Uppsala.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 14 februari 2021.
Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse, gärna snabbt under våren.

I din ansökan ska det framgå att du har B-körkort och vilken journalistutbildning/erfarenhet du har samt vilken av tjänsterna du söker. Vi vill ha kontaktuppgifter till tidigare arbetsgivare om du inte arbetat hos oss tidigare.

Frågor
Roger Berglund, redaktionschef, 070-529 09 37 roger.berglund@unt.se
Facklig företrädare SJF: Niklas Skeri, 018-478 12 66, niklas.skeri@unt.se

Välkommen med din ansökan via knappen nedan!

Publicerad 2021-01-11

Ansök nu