Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Konsultchef

Bonnier News AB, Stockholm

Ansök nu

Marieberg Media är Sveriges största bemanningsbolag för journalister. Vi ägs av Bonnier News AB och våra uppdragsgivare är i huvudsak varumärken och affärsområden inom den egna koncernen, allt från Expressen till Tranås Tidning. Vi åtar oss även uppdrag utanför koncernen.

Bonnier News består i dagsläget av cirka 150 varumärken och når dagligen över 6 miljoner läsare. I ledningen för Marieberg Media arbetar idag fem konsultchefer och en verksamhetschef. Vi växer och behöver förstärkning - nu söker vi en ny kollega!

Om rollen

Som konsultchef ligger ditt huvudsakliga fokus på rekrytering och bemanning av journalister till våra kundföretag. Du kommer att ha ansvar för några utvalda varumärken och ha löpande kommunikation med kontaktpersonerna på dessa kundföretag. Som konsultchef har du personalansvar för konsulterna i din arbetsgrupp.

Dina arbetsuppgifter kommer vara mycket varierande och innefatta allt från att hitta rätt kandidater för kortare och längre uppdrag - till personaladministration. Merparten av administrationen görs i system som Workday, Medvind och Jobylon.

Du arbetar nära de andra konsultcheferna och ni rådgör, stödjer och hjälper varandra. Marieberg Medias största årliga projekt är rekrytering av sommarvikarier och detta är vårt fokus under stora delar av vårsäsongen.

Tjänsten innebär:

  • Rekrytering och bemanning av journalister till Marieberg Medias kundföretag.

  • Personalansvar för konsulterna inom din arbetsgrupp.

  • I personalansvaret ingår arbetsuppgifter såsom att hålla medarbetarsamtal, rehabsamtal och lönesamtal.

  • Personaladministration såsom kontraktsskrivning och schemaläggning

Kvalifikationer

I rollen bör du ha erfarenhet av rekrytering och personalansvar - gärna från redaktionell verksamhet. Du måste ha ett flexibelt förhållningssätt, vara lösningsorienterad duktig på kommunikation och kunna skapa goda relationer. Du behöver vara en lagspelare, men samtidigt ha förmåga att kunna jobba självständigt och ta snabba beslut. Du behöver vara inkluderande, lyhörd och tydlig i ditt ledarskap. Ett strukturerat arbetssätt är ett måste.

För att matcha rollen har du:

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Erfarenhet av arbetsledande befattning inom journalistik eller bemanningsbolag.

  • Erfarenhet av att arbeta med personaladministrativa system såsom Workday, Medvind och HR+.

  • Det är en fördel om du har körkort.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och du kommer att rapportera till bolagets verksamhetschef. Vi är en liten ledningsgrupp inom Marieberg Media och har ett nära samarbete där vi hjälper varandra. Vi har stor tillit och engagemang inom gruppen.

Arbetstiden är i huvudsak kontorstid måndag till fredag, huvudkontoret är placerat i Stockholm, men det finns möjlighet att arbeta på distans.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet, och vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande. (Sista ansökan 7 november.)

Välkommen med din ansökan!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-10-14

Ansök nu