Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunikatör

Miljonlotteriet, Göteborg

Ansök nu

Vi letar efter en kommunikatör som vill göra skillnad

Vill du hjälpa oss att göra skillnad? Vi vill bidra till ett samhälle där ingen far illa av alkohol och droger. Kommer du senast kommer från en roll som exempelvis kommunikatör, content writer, informatör eller redaktör och kan bidra med driv och lösningsfokus är du en intressant kandidat för oss.

Vi kämpar för en bättre värld. Ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vi vet att ljusa krafter är starkare än mörka. Vi motar förtvivlan och ångest med trygghet och hopp. Vi känner att det går att bry sig, istället för att låta bli. Det har varit vår drivkraft sedan 1964, när lotteriet startade. Lotteriet ger oss – och människor omkring oss – kraften att göra skillnad.

Därför känns det viktigt att du som kliver in i en roll som kommunikatör hos oss vill bidra genom få ut vårt budskap genom inspirerade, aktuella och verkliga historier. Vi kan genom kommunikation öka bidraget till och fördjupa förståelsen för det viktiga arbete vår ägare nykterhetsrörelsen IOGT-NTO gör för samhället. Du som kliver in i rollen kommer vara viktig för oss, då du i rollen ansvarar och agerar redaktör för en av våra viktigaste kommunikationskanaler, vår månatliga kundtidning.

Vad får du göra hos oss som Kommunikatör? 
Du kommer in i en spännande fas, där vi ska lyfta ut vår kommunikationsplattform och där vi ställer om till en datadriven kommunikation som är relevant för målgruppen. Förmodligen blir du på sikt involverad i olika typer av kommunikationsprojekt, men ditt främsta ansvar kommer vara att planera innehåll och produktionsleda vår månatliga kundtidning. Det är ett viktigt ansvar eftersom det är en så stor kanal för oss och arbetet innebär planering, research och genomförande av intervjuer samt produktion av artiklar och övrigt innehåll. I det arbetet arbetar du tätt ihop med vår erfarna Creative Director och vår nya stjärna inom grafisk formgivning (vi letar även efter hen just nu!).

Allt vårt överskott går till nykterhetsrörelsen IOGT-NTO och vår önskan och dröm är att beröra våra kunder ifrån vårt syfte. Allt innehåll vi skapar behöver därför vara hämtat från vår värdegrund och det behöver vara aktuellt, inspirerande, korrekt och varumärkessanpassat. Förutom kundtidningen har du flera andra roliga uppgifter, exempelvis att skriva pressmeddelanden och andra målgruppsanpassade texter/berättelser till övriga kommunikationskanaler. Du kommer ha många samarbetsytor både internt och externt, däribland den online avdelningen och några av våra byråer. Du är en del av kommunikationsavdelningen som ska vara totalt fyra personer och leds av Eva, som även kommer bli din närmsta chef. Vi sitter alla ihop på vårt kontor i Mölnlycke.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

  • Strategiskt planera (ihop med Creative Director och Grafisk Designer) samt skriva Miljonlotteriets kundtidning

  • Övergripande ansvar och produktionsledning av kundtidningen

  • Ansvarig för vinstplansarbete (låg, mellan och högvinster)

  • Ta fram målgruppsanpassade texter/berättelser/innehåll till övriga kanaler, ex. miljonlotteriet.se

  • Jobba med research och personliga intervjuer ute på fältet för IOGTs verksamheter och förbund samt paketera det till relevant och inspirerande content

  • Skriva och publicera inlägg för sociala media kanaler vid behov

  • Skriva pressmeddelanden

Vem hoppas vi att du är? 
Du kommer bli framgångsrik i rollen om du som person är drivande, handlingskraftig, lösningsorienterad och trivs att arbeta ihop med andra. Som kommunikatör och redaktör för vår tidning krävs det att du är strukturerad och har ett metodiskt arbetssätt samt att du trivs i mötet med människor.

För att få rätt förutsättningar har du efter din eftergymnasiala utbildning inom journalistik/kommunikation arbetat i några år med skrivande främst av redaktionellt innehåll samt samlat på din en förståelse för digital kommunikation. Vi tror du senast kommer från en roll som exempelvis kommunikatör, content writer, informatör eller redaktör. Oavsett tidigare titel du har erfarenhet av att anpassa innehåll till olika målgrupper och i olika kanaler, och vi ser väldigt gärna att du har erfarenhet av att göra research och hitta historier själv ”ute på fältet”. Du kan med andra ord skriva berättande stories såväl som säljande texter samt lite vana av att skriva pressreleaser. Vi kommer vara lite extra intresserad av dig som sedan tidigare har erfarenhet av syftesdriven kommunikation.

Vårt erbjudande
Miljonlotteriet eftersträvar god lönsamhet, men aldrig på bekostnad av etiska värden. Utöver ett riktigt roligt jobb, får du en extra dimension genom att du är med och gör skillnad i samhället eftersom du tillsammans med alla medarbetare bidrar till ett betydande överskott till vår ägare IOGT-NTO-rörelsen. 

På företaget har vi en härlig laganda, det är ett glatt gäng med bra stämning och en arbetsplats där många väljer att stanna länge. Totalt är vi cirka 50 personer på kontoret i Mölnlycke. Viktiga värderingar är att man som medarbetare ska vara: Kundfokuserad, Engagerad, Framåtsträvande och Affärsmässig. Du får gärna kika in på vår hemsida (länk) om du är nyfiken på att läsa mer om vår historia och var vi kommer ifrån.

Låter detta intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på kimm.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi jobbar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 23 februari. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig ansvarig rekryteringskonsult, Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-02-11

Ansök nu