Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kommunikationsstrateg

Arbetsgivare: Skellefteå Kraft

Plats: Skellefteå

Titel: Kommunikationsstrateg

Anställningsform: Heltid

Sista ansökningsdag: 2019-05-30

Ansök nu

Dela jobbet:

Kommunikationsstrateg

Om oss

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.

Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Vilka är vi

Marknadskommunikation är en del av Affärsområde Marknad. Avdelningen ansvarar för Skellefteå Krafts kommunikation med nya och befintliga kunder samt för implementering, uppföljning och utveckling av företagets varumärke och visuella identitet.

Vi är idag sex medarbetare som brinner för kommunikation och hos oss blir du snabbt en i gänget. Vi arbetar team- och processorienterat där vi delar med oss av våra kunskaper och drar nytta av varandras styrkor. Tillsammans arbetar vi för att stärka koncernens varumärke och för att nå målsättningen att vara det bästa energibolaget för Sverige.

Vi söker nu en kommunikationsstrateg till gruppen.

Vem är du

Vi söker dig som är trygg, stabil och självgående. Du tar egna initiativ till hur kommunikation kan stödja målsättningar och utmaningar för interna kunder och partners. Du är också flexibel och behåller motivationen även vid ändrade förutsättningar.

Du samarbetar bra med andra, både kollegor på företaget och externa leverantörer, och du är bekväm med att prata inför grupper. Att skapa rutiner och strukturer för kommunikation kring nya projekt är något du brinner för.

Att arbeta agilt, strukturerat och med en analytisk helhetssyn är en självklarhet för dig, något som bidrar till att du utför ditt arbete med god kvalitet. Din förmåga att hantera flera uppdrag parallellt är en av dina styrkor som gör att du klarar av avdelningens regelbundna arbete mot deadlines.

Dina kvalifikationer

Du har examen inom kommunikation/marknadsföring eller motsvarande utbildning och erfarenhet inom relevant område. Du har minst fem års erfarenhet av projektledning, med hög kompetens av att driva marknadskommunikationsuppdrag.

Du har också tidigare erfarenhet från att bygga upp kommunikationsprocesser för nya verksamhetsprojekt och goda kunskaper i engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet från kommunikationsarbete mot B2B, B2C och partnersamarbeten.

Vårt erbjudande

Dina huvudsakliga uppgifter som kommunikationsstrateg och projektledare hos oss är att styra och stödja organisationen i arbetet mot att nå sina verksamhetsmål. Det gör du genom utveckling och projektledning av det strategiska och operativa kommunikationsarbetet.

Som projektledare blir du en brygga mellan våra interna kunder, externa samarbetspartners och teamet på marknadskommunikationsavdelningen. Du ansvarar därför för att bygga långsiktiga relationer. Med din konsultativa förmåga inom marknad och kommunikation bidrar du till att hitta lösningar på våra interna kunders och samarbetspartners utmaningar.

I ditt arbete kommer du också att leda, genomföra och följa upp marknadsföringskampanjer. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du avdelningens arbetssätt efter principerna lära och förbättra, rätt från mig och bästa arbetssätt.

Intresserad?

Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Komplettera din ansökan med två kommunikationsprojekt som du drivit.Beskriv kortfattat (max ett a4) hur du lagt upp arbetet, hur teamarbetet sett ut samt vilka framgångar och vilka utmaningar som uppstod kopplat till resultatet.

Vid frågor kontakta

Ann-Katrin Högdahl, Marknadskommunikationschef, 0910- 77 29 02Veronica Lindström, Akademikerna, 0910-77 27 71Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43Robert Ingberg, SEKO, 070-629 29 30Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Skellefteå Kraft arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.