Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Kommunikationsstrateg

Sjöfartsverket, Norrköping

Ansök nu

Sveriges vackraste arbetsplats söker en  

Kommunikationsstrateg
med ansvar för samhällskontakter och kriskommunikation

med placering i Norrköping  

Vi söker dig som vill jobba med kommunikation och genom nyskapande och engagerande innehåll göra vår kunskap om sjön, sjöfart, och räddningstjänst tillgänglig för fler. Du kommer att tillhöra Kommunikationsavdelningen och rapportera direkt till kommunikationsdirektören.

 
Sjöfartsverket jobbar för säker och hållbar sjöfart. Vi anlägger och underhåller farleder, vi lotsar fartyg, vi bryter is, vi ansvarar för sjö- och flygräddningen och vi arbetar med innovation och utveckling av sjöfartsbranschen. Kommunikationsavdelningen har som övergripande mål att skapa engagemang och förtroende för vår verksamhet. 

Kommunikationsavdelningen består av två enheter, Medier och marknad samt Kommunikationsstöd, som jobbar integrerat med intern och extern kommunikation. Utöver detta finns en kommunikationsstrateg med ansvar för samhällskontakter och kriskommunikation och det är för denna roll vi söker Tobias efterträdare.

Vi söker dig som vill bidra till att sprida fakta och kunskap om sjöfartens villkor och möjligheter till opinionsbildare och beslutsfattare. Du bistår även generaldirektören genom att ansvara för och skapa talunderlag och presentationsmaterial. Som Kommunikationsstrateg planerar och genomför du kommunikationen hela vägen från idé till färdigt resultat. I rollen ligger även att planera Sjöfartsverkets kriskommunikation. Du ingår i Kommunikationsavdelningens ledningsgrupp.

Du leder ofta kommunikationsprojekt eller deltar i andras projekt och verksamheter som kommunikationsexpert. Förutom att strukturera och planera kommunikationen är det viktigt att du själv både kan skapa och beställa intressant innehåll i form av vassa texter, bilder, grafik och film. Att arbeta i nätverk och i dialog med många olika delar av organisationen är en naturlig del av rollen och du har förmågan att utveckla ett nära samarbete med experter inom myndighetens olika områden.

Du är också bekväm med att själv företräda Sjöfartsverket genom att till exempel hålla presentationer för våra målgrupper. Du kommer att röra dig i en politisk miljö samt inom sjöfartsbranschen. Du behöver ha god kunskap om det politiska systemet såväl nationellt som regionalt.

Vem är du?
Du har förmodligen som lägst en treårig akademisk utbildning inom medie- eller kommunikationsvetenskap, eller annan akademisk utbildning om lägst tre år som vi finner likvärdig. Du har flera års yrkeserfarenhet inom kommunikationsområdet och mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av att ha jobbat med kommunikationsfrågor, inom/mot den politiska arenan eller andra samhällskontakter, på till exempel kommunikationsbyrå är meriterande. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är som person nyfiken, drivande, resultatinriktad och självgående. Du rör dig lätt mellan att se helheten och delarna. Du är en relationsbyggare med god samarbetsförmåga och gott omdöme. Du är också flexibel, kreativ och kan se flera lösningar på ett problem. 

Tjänsten är säkerhetsklassad, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vi erbjuder dig  
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.  

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  

Hur och när?  
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning snarast. Intervjuer kommer att genomföras 5, 9 och 11 december 2019. Externt test kommer att ske 16 december.

Upplysningar:  
Tjänsten: Kommunikationsdirektör Niclas Härenstam, 010-478 65 57. 
Rekryteringsprocessen: HR-partner Niclas Holmgren, 010-478 48 71.

Fackliga företrädare:   
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 20 november 2019.  
Diarienummer: 19-04552

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.  

Publicerad 2019-10-31

Ansök nu