Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

IT säkerhetsansvarig

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 5 miljoner läsare varje dag!

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Om rollen:

Vi jobbar på en modernisering av vår IT miljö som innefattar en vision om full Zero-Trust. Vi har även en flora av legacysystem, olika IT-miljöer med historik av tidigare fusioner och uppköp av bolag som vi nu ska renodla. Nära arbete kommer även vara med Head of Information Security, säkerhetsspecialist för våra digitala plattformar (DevSecOps) samt en IT specialist (på deltid) och deltar i säkerhetsråd.

Dina arbetsuppgifter:

I rollen ingår det att säkerställa att arbetet, både i de nuvarande system och miljöer vi har, samt framtida strategi och aktiviteter vi arbetar med blir säkra. Du kommer också ansvara och säkerställa utbildningar av IT i säkerhetsfrågor för våra användare och kollegor.

 • Ansvarar, säkerställer och sätter upp rutiner och arkitektur för IT Säkerhet inom IT avdelningen.

 • Säkerhetsförbättringar av IT:s arbetssätt och rutiner, vilket även innefattar utförande arbete i vissa system tex AD, Asset mgm, nätverk. internt utvecklade system.

 • Planerar och strukturerar IT säkerhetsarbetet för IT med fokus på IT-workplace och IT Drift

 • Är med i strategiska prioriteringar.

 • Ansvarar och säkerställer utbildningar av IT i säkerhetsfrågor för våra användare och kollegor.

 • Säkerställer IT-säkerhet mot våra leverantörer.

Kvalifikationer:

Rollen kräver minst 5 års erfarenhet av praktiskt arbete om IT- och informationssäkerhet, samt ytterligare flerårigt praktiskt arbete inom IT och IT Drift. I grunden har du en universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap, datateknik eller liknande. För denna rollen behöver kunna behärska det svenska språket flytande i tal och skrift då vi kommunicerar mestadels på svenska hos oss.

Du har erfarenhet av:

 • Klient och operativsystem, Mac, Windows och Linux.

 • Nätverksteknik, Servermiljöer så som Windows och Linux.

 • Moln och SaaS lösningar.

 • Script, Programmering och Automatisering.

 • Siem och logghantering (Splunk).

Meriterande:

 • Relevanta certifieringar

 • .net Core

Personliga egenskaper för att lyckas i rollen

 • Pragmatisk och lösningsfokuserad

 • Kan hantera snabbt föränderlig organisation

 • Kommunikativ både i tal och skrift (svenska och engelska).

 • Analytisk

Övrig information;

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

IT avdelningen består idag av 65 medarbetare och tillhör Bonnier News Tech organisation på ca 250 personer. Till största del arbetar IT avdelningen med intern leverans, och är grundplattan i infrastrukturen för att nå ut till våra läsare, lyssnare, tittare och deltagare. Du rapporterar till IT-chef, är med i IT Ledningen, och har ett stort mandat för att driva förändring i organisationen. Rollen är självständig och ställer krav på att du är initiativtagande och målinriktad.Tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2020-06-26

Ansök nu