Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Head of Financial Control

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 5 miljoner läsare varje dag!

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Bonnier News söker dig som brinner för ledarskapet och är sugen på att axla ett team inom Financial Control och Accounting. Här får du en bred roll med spännande och utmanande redovisningsfrågor.

Dina arbetsuppgifter

Som Head of Financial Control är du ansvarig för enheterna Financial Control och Accounting. Du leder en härlig grupp med 15 anställda, med placering i Stockholm och Gävle. Du rapporterar till CFO och ingår i finansavdelningens ledningsgrupp. Fokus ligger på att se till att redovisningen och rapporteringen är korrekt för alla legala bolag och underkoncernen Bonnier News, samt att arbetsleda medarbetarna i sitt arbete. I din roll arbetar du också proaktivt med utveckling och effektivisering av Bonnier News redovisningsrutiner och processer.

Du kommer bland annat att ansvara för:

  • Efterlevnad av redovisningsregler och principer samt koncerngemensamma policys.

  • Stötta och medverka i månads-, kvartals- och årsbokslut.

  • Ansvara för rapportering av budget och prognoser

  • Kontakt med SSC och revisorer.

  • Ansvara för att förbättra och effektivisera relevanta processer inom rollens ansvarsområde.

  • Harmonisera redovisningsprocesser i samband med förvärv

  • Ansvara för P2P, O2C & R2R processerna lokalt

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande, har god erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning och teamledarskap. Vi tror att du har erfarenhet från någon av de stora revisionsfirmorna på minst manager-nivå, med erfarenhet av revision av stora bolag och koncerner och/eller arbete från en liknande roll. Du har god kännedom om redovisningsregelverken K3 och IFRS, samt flera års erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Du har en generellt god systemvana, och är en van användare av Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för rollen.

Som person är du en god kommunikatör och du trivs med att leda och arbeta i team och nå resultat som en del av ett team, samtidigt som du kan driva ditt arbete självständigt. Det är viktigt att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, och är en proaktiv problemlösare som söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo och ser en föränderlig verksamhet som någonting roligt och spännande. Vidare är du serviceinriktad, har god analytisk förmåga och känner dig trygg i ditt coachande ledarskap.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du ingår i Bonnier News ekonomiorganisation som består av cirka 45 medarbetare. Vi sitter tillsammans i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, på Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan redan idag!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-09-17

Ansök nu