Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Head of Concept & Design

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Annonsmarknaden är under ständig förändring. Det ökade intresset för journalistik och annonsörernas bredare syn på kommersiella affärer med mediehus gör att den traditionella annonsförsäljningen, där cpm och pris per millimeter, håller på att förvandlas till att se mediehus som partners där annonsaffären är en del av den kommersiella uppgörelsen.

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Om oss

Brand Studio är en fullservicebyrå som erbjuder våra kunder strategi, produktion och distribution. Vi är en del av Bonnier News Sales som arbetar i nära samarbete med Bonnier News redaktioner och utvecklar kreativa kampanjer och hittar nya affärsmodeller. Vi har både stora nyhetstidningar, lokala tidningar och välkända magasin i vår portfölj, vilket ger oss en unik möjlighet att ta fram branschens bästa kundkoncept och driva effekt för våra kunder oavsett om det distribueras i våra eller andra egna eller köpta kanaler.

Om rollen

I rollen som Head of Concept & Design på Bonnier News Brand Studio (BNBS) är du en förtroendeingivande ledare som har förmågan att leda medarbetare samt sätta dig in i och förstå kundens affär för att hjälpa till att driva avdelningen framåt. Du har personalansvar för 10 personer i koncept- & designteamet. Som chef ska du säkerställa teamets förutsättningar att leverera på uppdrag, dvs. säkra kompetens, innovation, kvalité och produktion.

Du förväntas leda kreativa team som utvecklar koncept till storskaliga kampanjer. Det betyder att du stöttar dina medarbetare när det behövs, från pitch- och presentationsfas till produktion och leverans (du leder dock inte projekten själv). Du arbetar även i nära samarbete med produktionsledare för att säkerställa resursbeläggning av teamet och se över arbetsbelastning. Du har förmågan att lösa operativa problem och identifiera förbättringar i den kreativa arbetsprocessen och i produktionsprocessen. Du är prestigelös och kan hjälpa dina medarbetare operativt i projekt om så krävs. Du jobbar nära de andra teamen i Brand Studio och tillsammans med de andra cheferna ser du till att samarbeten mellan teamen fungerar väl.

De främsta arbetsuppgifterna är:

 • Ta emot studio-beställningar i vårt projekthanteringsverktyg Podio och delegerar ut till respektive team.

 • Bemannar och flyttar uppdrag i teamet på daglig basis

 • Hjälper till att offererar uppdrag som går utanför våra standard native-produkter (så som bannerproduktioner, grafiska profiler, varumärkesarbete, kampanjarbete osv osv)

 • Deltar i ledningsgruppen på Brand Studio.

 • Deltar i operativa ledningsgruppen på Brand Studio.

 • Sätter, tillsammans med ledningsgruppen, årliga strategier & KPI’er för avdelningen

 • Skriver individuella mål för medlemmarna i teamet

 • Ansvarar för frilansare till teamet

 • Håller retrospektiva möten efter avslutade projekt

Vem är du?

Du har en djup förståelse för den kreativa processen och en omfattande kunskap om kreativ kommunikation.Vi tror också att du har jobbat med annonser och förstår vad som är ett bra innehåll, både vad gäller text och bildsättning. Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en person som är en relationsskapare. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan våra varumärken och avdelningar.

Kvalifikationer:

 • Du har en solid känsla för kvalitet

 • Dokumenterad erfarenhet (minst 5 år) av att jobba med kreativa projekt och att leda team.

 • Du är bekväm med ledning som omfattar både grafisk design, webbutveckling och videoproduktion.

Meriterande

 • Erfarenhet inom organisationsförändring och processutveckling är ett plus.

 • Erfarenhet av att jobba med publicister och Content Marketing i stort, native advertising specifikt

Varför jobba hos oss?

 • Samhällsnytta. Vi erbjuder intressant, informerade och inspirerande journalistik som dagligen når miljontals läsare.

 • Omtanke. Vi har en genuin omtanke om varandra, våra kollegor och kunder.

 • Fokus. Vi har tydliga mål vi jobbar mot, med mycket frihet i våra roller.

 • Balans. Vi strävar efter att arbetsbördan är rimlig, och att du får ihop livspusslet.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar till Mats Dicklén, Head of Brand Studio och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Urval sker löpande.

Publicerad 2021-01-04

Ansök nu