Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Digital Marketing Specialist

Midbec Tapeter, Göteborg

Ansök nu

Är du Midbec Tapeters nya Digital Marketing Specialist och vill vara med och leda bolaget in i en spännande digital resa och befästa samt stärka varumärket ytterligare?

Midbec Tapeter är ett växande varumärke och företaget befinner sig en spännande tillväxtperiod där din roll blir av stor vikt. Här erbjuds en spännande och varierande roll av både strategisk och operativ karaktär i kombination med en härlig och familjär arbetsplats med drivna och prestigelösa kollegor. Läs mer om oss här!

Din roll
I rollen som Digital Marketing Specialist har du det övergripande ansvaret för att implementera, leda och utföra digitala marknadsplan och varumärkesstärkande aktiviteter. Med din erfarenhet och kunskap bidrar du till att Midbec Tapeter ökar sin närvaro på sociala medier och samt utvecklar webben på ett medvetet och strategiskt sätt. Du driver kontinuerligt utvecklingsarbetet kring hur och var bolaget ska synas och tar fram analyser för att säkerställa att rätt aktiviteter görs. Du rapporterar till sälj- och marknadschef samt arbetar tätt ihop med två kollegor som jobbar operativ med sociala medier och mot webbsidan. Detta är en helt ny roll inom bolaget där du har möjligheter att påverka rollens utformning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Digital Marketing Specialist arbetar du med att:

  • Utveckla och fortsätta realisera befintlig digital marknadsplan tillsammans med Marknadschef

  • Fastställa strategikarta för sociala medier, samt säkerställa att framtida inlägg och poster linjerar med strategin

  • Driva trafik till hemsidan och sociala kanaler genom att skapa aktuell och inspirerande content/annonser

  • Kontinuerligt arbeta med SEO och sökordsoptimering på webben

  • Säkerställa att hemsidan är ständigt uppdaterad utifrån rätt content och grafiskt innehåll.

  • Utveckla och implementera hur Midbec Tapeter ska jobba med rätt partners och influensers

  • Genom datadrivna uppföljningar ta fram Remarketing-strategier och aktiviteter

Om dig
Vi söker dig som har en passion för marknadsföring och följer digitala marknadsföringstrender och nyheter för att kunna omsätta det i idéer och aktiviteter. Du är kommunikativ person och har ett entusiasmerande sätt gentemot dina kollegor. Du är specialisten inom ditt område, har en stark strukturell förmåga och en självledande inställning där du har förmågan att ta egna beslut för att påverka bolaget i rätt riktning. Du har även känsla för webbdesign och har god förståelse för hur en webbsida ska se ut och varför. Har du en god förmåga att balansera mellan att vara analytisk och kreativ så är det en grym styrka för denna roll.

Midbec Tapeter är ett kulturstarkt bolag som präglas av gemenskap, glädje och stolthet för sitt hantverk. För att lyckas i rollen krävs ett stort engagemang för sitt arbete och en prestigelöshet gentemot dina kollegor. Här hjälps alla åt, oavsett om det handlar om att kasta ett öga på senaste tapet-designen eller fixa fika.

Din bakgrund
I rollen som Digital Marketing Specialist ser vi att du har några års erfarenhet av liknande roll från branschen. Sociala Medier är framförallt ditt gebit och du har skapat strategier såväl implementerat samt genomfört strategin. Du även varit delaktig i arbetet med att ta fram digitala marknadsplaner, har du ansvarat för det är det ett plus. Att skriva och skapa content, alltifrån artiklar till blogginlägg, och att sökordsoptimera dessa har du erfarenhet av. Du har varit delaktig i framgångsrika influencersamarbeten och har en stor portion av nyfikenhet för att vilja utveckla detta område hos Midpec Tapeter.

WordPress eller annat publiceringsverktyg känner du dig bekväm i och du har goda kunskaper i Google analytics.

Som utbildningsbakgrund har du en eftergymnasial utbildning inom Digital Marknadsföring/kommunikation med dig i bagaget. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort.

Rum blir till hem, vardag blir till lyx och hela skillnaden ligger i detaljerna” 

Midbec Tapeter grundades 1976 och de första tapeterna från dåtidens största varumärken importerades till Sverige. Midbec Tapeter ägs sedan drygt 20 år av familjen Johnson och bolaget präglas av en stark familjär- och social anda. Bolaget och dess medarbetare andas passion och engagemang för bolagets rötter såväl som för sin framtid.

Midbec Tapeter har sedan start importerat tapeter men 2014 anlitades företagets första egna designer som idag har utvecklats till ett eget designteam. Deras olika stilar och uttryck stäcker sig långt utanför Sveriges gränser.

För att skapa det bästa möjliga resultatet har Midbec Tapeter ett nära samarbete med utvalda färgfackhandlare, som Colorama, Happy Homes och Nordsjö Idé Design m.fl.

När det kommer till kvalité, eftersträvar Midbec Tapeter att ligga steget före vare sig det är importerat eller egen design. Tack vare det har Midbec Tapeter lyckats att vara intressanta och relevanta, år efter år.

Låter det som ett jobb för dig?

Då vill vi veta mer om dig! Eftersom vi löpande går igenom kandidaturvalet är det en fördel om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM och Wise Professionals . Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophia Francke på sophia.francke@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-06-04

Ansök nu