Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

CRM Manager

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

CRM Manager till Expressen & Lifestylegruppen

Lifestylegruppen är ett affärsområde inom Bonnier News som ger ut livsstilsmagasin och specialtidningar men även digitala produkter som sajter, nyhetsbrev och mobila tjänster. Totalt har vi 29 starka printvarumärken, exempelvis: Allt om Mat, M-magasin, Expressen, Sköna hem, Teknikens Värld mfl. Vi arbetar även med våra digitala satsningar i tex konsthandeln NOA och Expressen Premium.

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen. Nu söker Marknadsavdelningen förstärkning av en erfaren CRM Manager som vill vara med och utveckla och stötta våra titlar inom affärsområdet.

Om rollen:

I rollen som CRM Manager stöttar du våra olika varumärken med att ansvara och driva 25 st nyhetsbrev som syftar till att stötta våra affärsstrategier. Du kommer även att exekvera lojaliserande kommunikationsstrategier för att öka konvertering och lojaliteten hos våra kunder. Du sätter strategi, utvärderar och mäter resultat samt nyckeltal, du sporras av att skapa automatiserade och personaliserade kundresor. Du arbetar tätt tillsammans i vårt team av specialister där vi planerar för och genomför aktiviteter för de upp till 40 olika titlar vi ansvarar för.

Du är driven och vill ta dina specialistkunskaper inom CRM och Marketing Automation till nästa nivå genom att utmana hur vi arbetar och i kreativa samarbeten med dina kolleger. Det stora antal titlar vi hanterar och den mängd kampanjer som vi hanterar parallellt ställer krav på att vara strukturerad, noggrann och duktig på att prioritera sin tid. Då du kommer att ha många kontakter måste du kunna hantera och olika typer av relationer på ett bra sätt.

De främsta arbetsuppgifterna:

 • Operativ och strategiskt ansvar för samtliga nyhetsbrev

 • Super User i Marketing Cloud-verktyget

 • Ansvarig för uppföljning av nyckeltal, analyser och segmentering i kunddatabasen för att maximera ROI

 • Hantering av och intern beställning gällande annonsering i nyhetsbreven

 • Lojalitetsarbete i syfte att bygga personaliserade kundresor

 • Kravställare av CRM-/MA plattform och medlem av integrerade utvecklingsprojekt

Kvalifikationer:

 • Utbildning inom ekonomi/marknadsföring och har en välutvecklad kunskap om CRM-arbete

 • Erfarenhet av multikanalsstrategier och har en god förståelse kring digitala kanaler och den kanaloberoende kundresan

 • Minst 3-5 års erfarenhet av strategiskt och operativt CRM-arbete

 • Har en strategisk helhetssyn, är strukturerad, har en förmåga att hålla ett högt tempo och många projekt löpande samtidigt

 • Är kommunikativ och serviceminded då du har en nyckelroll inom organisationen med många kontaktytor

Meriterande: Erfarenhet av Salesforce Marketing Cloud

Som person är du en social och kommunikativ relationsbyggare. Du arbetar väl både självständigt och i grupp. Du är tydlig och strukturerad, du tar initiativ och löser utmaningar med hjälp av din analytiska förmåga. Du har hög känsla för service, du är nyfiken och innovativ.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du blir en del av ett sammansvetsat team bestående av nio specialister som arbetar med olika delar av digital marknadsföring. Du rapporterar till Therese Mattisson som är CRM och konverteringschef. Tillsammans sitter vi i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm. Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-08-25

Ansök nu