Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag18.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Creative Manager

Discovery Networks Sweden , Stockholm

Ansök nu

Discovery Networks Sweden är Sveriges näst största kommersiella tv-hus och omfattar Dplay, Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery World, Discovery HD Showcase och Animal Planet HD.

Discovery Networks Sweden har en veckoräckvidd på drygt 4,2 miljoner tittare linjärt och Dplay är med 1,7 miljoner startade strömmar per vecka en av Sveriges snabbast växande onlineplattformar.

Vi söker nu en framåtlutad och driven Creative Manager till vårt marknadsteam. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år. Du kommer att arbeta med några av Sveriges mest populära produktioner; Wahlgrens Värld, Sofias Änglar, Sommaren med släkten, Superstars samt sporthändelser såsom OS, Europa League och Allsvenskan. Din huvuduppgift kommer att vara att ta fram marknadsföringsmaterial, trailers, tillsammans med våra kreativa leverantörer.

Ansvarsområden:

 • Arbeta med externa produktionsbyråer/bolag som beställare med kreativt ansvar för Discovery Networks Swedens marknadsföringskampanjer.

 • Du säkerställer kreativ höjd, leverans och optimering av kreativt material i samarbete med våra externa kreativa byråer. 

 • Kvalitetssäkra trailerproduktionen för alla DNS kanaler inklusive sport.

 • Kvalitetssäkra grafisk produktion för alla DNS kanaler.

 • Utveckla marknadsföringskampanjer.

 • Skriva kreativa briefer.

Relevant erfarenhet och kompetens: 

 • Erfarenhet av kreativt arbete minst 5 år.

 • Bekväm att arbeta i Adobe Creative Suite (Premiere Pro, After Effects, Photoshop etc).

 • Mycket god kunskap och kännedom om olika typer av digitala plattformar som används i marknadsföringssyfte. (Youtube, Instagram och Facebook).

 • Erfarenhet av att kravställa byråtjänster, t.ex. mot produktionsbolag och kreativ byrå.

 • God vana av att arbeta med många olika stakeholders i en snabbrörlig miljö.

 • Mycket god vana att utrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För denna roll är det viktigt att du är en tydlig kommunikatör mot våra leverantörer och har en känsla för att förmedla din vision. Rollen ställer höga krav på stor initiativförmåga, kreativitet samt förmåga att prioritera, så vi ser gärna att detta är delar av din naturliga ådra. Du är noggrann, strukturerad och med en hög servicenivå i alla lägen. Vidare är du självgående, kommunikativ och tydlig, då vi söker en Creative manager som går av egen maskin.

Anställningsform:

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år.

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Insight Competence. För frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Ellen Ploman Wolinder ellen@insightcompetence.se och Malin Jungbeck; malin@insightcompetence.se

Intervjuer och urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan.

Publicerad 2020-02-05

Ansök nu