Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Creative Director

Stampen Media, Göteborg

Ansök nu

Har du erfarenhet att leda och driva kreativ utveckling tillsammans med affärsnytta? Har du erfarenhet av Mediabranschen, byrå eller inhouse-produktion? Vill du leda och driva den kreativa utvecklingen på ett operativt och strategiskt plan? Då behöver vi just dig.

Arbetsbeskrivning

Som Creative Director hos oss är du ansvarig för att leda ditt team både strategiskt och kreativt mot våra kunder både internt och externt. Du kommer att arbeta med både varumärkesbyggande kommunikation samt taktisk och produktrelaterad kommunikation för många varumärken i flera kanaler. Du kommer driva den kreativa processen och se till att vi kvalitetssäkrar våra produktioner. Du kommer vara chef över de medarbetare som finns inom din organisation vilket innebär både kreatörer, digitala specialister, producenter, projektledare, etc. Det innebär att du är ansvarig för dina medarbetares utveckling och leverans. Vi lägger därför stor vikt på din förmåga att leda, inspirera och kommunicera.
I denna roll kommer du arbeta nära våra chefer och medarbetare inom olika affärsområden. Du ska ha en förmåga och ett driv att vilja påverka och utveckla våra affärer samt öka kundnöjdheten. Du vågar utmana och inspirera våra beställare och kunder med nya idéer, tankar och strategier.
Du kommer vara ytterst ansvarig för budget, mål samt de aktiviteter ni gör för att nå målen.
Du kommer säkerställa att rutiner & processer är kvalitetssäkrade, samt att det finns verktyg som stödjer teamets uppdrag.
Vi lägger stor vikt i att du tycker om att utveckla affärer då du kommer få vara med och utveckla både individer, produkter, tjänster, kreativa idéer och processer.
Du är van att arbeta strategiskt med stora kunduppdrag. Du tycker om att utveckla varumärken i olika kanaler och drivs av att hitta nya lösningar. Du drivs också av att både leverera kreativa lösningar och att driva kundens affär framåt. Du är lösningsfokuserad och van att hantera komplexa kreativa och strategiska leveranser. Du är en tydlig ledare som tycker om högt i tak och är prestigelös, du värnar om kunden och individen och skapar en positiv arbetsmiljö.

Kompetensprofil

  • Vi ser att du har din grund som kreatör på en Reklam- eller kommunikationsbyrå eller inhouse verksamhet. Vi tror att du kommer från en roll som CD, Senior Copywriter, Senior AD eller motsvarande vilket gör att du har erfarenhet av att leda kreativa arbetsgrupper. Har du dessutom arbetat i, samt bidragit till förändring är det en merit.

  • Som Creative Director lägger vi stor vikt på ledarskapet.

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda och utveckla människor tillsammans med erfarenhet av att leda och utveckla kreativa processer och leveranser.

  • Din kreativitet grundas på affärsnytta och en förmåga att alltid prioritera kundnyttan. För att kunna leda ditt team och våra kunder behöver du vara tydlig med förväntningar och mål.

  • Du leder ett kreativt team vilket gör att din förmåga att planera, prioritera samt samarbeta kommer vara viktig för att du ska bli framgångsrik i rollen.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Göteborg.
Till ansökan vill vi att du bifogar digital portfolio.
Vi ser gärna att du ansöker omgående då vi arbetar löpande med urval.
Välkommen med din ansökan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Head of Creative, Hanna Isacson, hanna.isacson@stampen.com
Facklig kontakt: Dimce Storm, dimce.storm@gp.se

Om Stampen Media
Med ett flertal lokala och regionala titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, debatt, opinionsbildning och analyser av det som är viktigt för våra läsare. Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner.

Sista ansökningsdag

2022-01-31

Publicerad 2022-01-14

Ansök nu