söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Chefredaktör

Fagersta-Posten, Fagersta

Ansök nu

De senaste åren har Fagersta-Posten vuxit digitalt med tydligare lokal närvaro i norra Västmanland. Nu söker vi dig som vill fortsätta utvecklingen, som tror på lokaljournalistikens möjligheter att göra skillnad.

Om rollen

Som chefredaktör och ansvarig utgivare är du ytterst ansvarig för Fagersta-Postens publicistik och journalistik. Fagersta-Posten är en tredagarstidning i print men med dygnet runt-publicering digitalt.

Som chefredaktör har du kvalitets- och resultatansvaret för den redaktionella delen. Du förväntas att såväl strategiskt som operativt arbeta med tidningens utveckling.

Vem är du?

Du som söker har goda ledaregenskaper och är en skicklig publicist som drivs av att, tillsammans med din redaktion, guida läsarna, granska och berätta om det som sker i Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg. Du behöver vara inspirerande, involverande och fokuserad. Det är också en fördel om du är van att ta fram och/eller jobba mot tydliga och mätbara mål.

Självklart behöver du älska journalistiken, men du behöver också ha erfarenhet och engagemang i den kommersiella delen av uppdraget. Vårt syfte är journalistiken – men den är också vår affärsidé. Du tycker om att samarbeta med andra, dels för att utveckla din egen verksamhet, dels för att skapa ytterligare framåtkraft i Bonnier News Local.

Din bakgrund?

Du är i grunden journalist, med god erfarenhet av att leda redaktionella organisationer. Det är även god kännedom om Fagersta-Postens utgivningsområde.

Vi söker den som

  • Har god erfarenhet av redaktionell arbetsledning, och att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Är drivande, har erfarenhet av att leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.

  • Har starkt intresse för lokal journalistik.

  • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och ute i lokalsamhället.

  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Cecilia Ekebjär, redaktionellt ansvarig, Bonnier News Local. Tjänsten är placerad i Fagersta

Kontakt:

Cecilia Ekebjär, redaktionellt ansvarig, Bonnier News Local, 070-573 26 10, cecilia.ekebjar@bonniernews.se.

Anders Edström, SJF-representant, 070-321 19 40, anders.edstrom@bonniernews.se.

Urval sker löpande. Vi tar inte emot CV via mail.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Publicerad 2023-03-03

Ansök nu