Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Chefredaktör

Landsbygdens Folk, Helsingfors

Ansök nu

Tidningen Landsbygdens Folk söker CHEFREDAKTÖR

Vår nuvarande chefredaktör kommer att gå i pension under vårvintern 2020.
Tidningens förläggare Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. söker nu en ny chefredaktör för medlemstidningen Landsbygdens Folk.


Som chefredaktör är du ansvarig utgivare för en tidning med en upplaga på ca 6 800. Tidningens skogsnummer har en upplaga på ca 25 000. Tidningen har också externa prenumeranter.

Vi söker en chefredaktör med ett brinnande intresse för landsbygd och lantbruk och som kan föra tidningen genom den förändringsprocess som präglar mediabranschen. I arbetsuppgiften ingår att föra tidningens långsiktiga utvecklingsarbete vidare i nära samarbete med förläggaren. Som chefredaktör ska du kunna leda tidningens anställda genom en förnyelseprocess. Du kan arbeta under ekonomiskt ansvar. Du leder ett team som idag består av sju personer. Chefredaktören har ett helhetsansvar för tidningen och dess utveckling.
Arbetet omfattar utöver det dagliga arbetet utveckling av redaktionellt material, tidningens arbetssätt och finansiella delar samt intresse för de digitala möjligheterna. Chefredaktören följer aktivt med den samhälleliga debatten och har intresse och förmåga att delta i den.

Chefredaktören som vi söker har utbildning inom journalistik, samhällsvetenskap eller annan lämplig utbildning eller erfarenhet. Språkkunskaper är meriterande.

Placeringen är på Landsbygdens Folks redaktion i Helsingfors.

Frågor gällande tjänsten kan riktas till SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback: jonas.laxaback@slc.fi eller tfn +358 40 940 2734. Ansökan med löneanspråk och CV riktas till verksamhetsledaren senast den 2 december 2019.

Publicerad 2019-11-07

Ansök nu