Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Chefredaktör

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Chefredaktör till Market och Icanyheter

Market och Icanyheter är svensk handels ledande bevakare. Nu söker vi en chefredaktör och ansvarig utgivare som vill vara med och driva nyhetsarbetet och utvecklingen vidare.

Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 18 starka branschtitlar som bevakar och fördjupar journalistiken i respektive nisch. Market, riktad mot detaljhandeln, och Icanyheter, riktad mot dagligvaruhandeln, är den senaste tillökningen till gruppen och bildar en ny nisch med fokus på retail. Tillsammans är titlarna den naturliga kunskapskällan och mötesplatsen för beslutsfattare som vill veta det senaste om arbetsliv, försäljning och transformation inom butiksnäring, logistik och e-handel.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med redaktörer och reportrar planera, producera och publicera både Market och Icanyheter, samt att driva på utvecklingen av det redaktionella innehållet. Journalistiken ska sträva efter att vara oumbärlig för läsekretsen, och fungera som marknadsföring för prenumeration. Du ingår i en redaktionell ledningsgrupp för branschtitlar i Di-gruppen tillsammans med andra chefredaktörer och samarbetar även med nyckelpersoner som är specialiserade på läsaraffär, event och utbildning.

Vi söker den som

  • Har flera års erfarenhet av redaktionell arbetsledning, och att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Är drivande, har erfarenhet av att leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.

  • Har sinne för visioner, målgrupp och vad framtidens läsare är beredda att lägga tid och pengar på.

  • Har starkt intresse för Market och Icanyheters bevakningsområden.

  • Har integritet, gott omdöme och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och på scen.

  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information

Market och Icanyheter sitter tillsammans med andra branschredaktioner på Gjörwellsgatan 30 på Marieberg i Stockholm, och består idag av tio personer utöver chefredaktören. Market blir från och med nu helt digital, med fokus på nyhetsförmedling och analyser, medan Icanyheter, som ska byta namn, utkommer i print (för närvarande 43 nr/år). Under hösten lanseras en ny sajt.
Annonsförsäljning, eventverksamhet och utbildningar bedrivs under varumärkena.
Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vid frågor hör av dig till Christina Kennedy, redaktionell chef för branschtitlar inom Di-gruppen, på 0702-996040 eller christina.kennedy@bonniernews.se.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 10 juli 2020!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2020-06-26

Ansök nu