Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Chefredaktör

Bonnier Business Media, Stockholm

Ansök nu

Resumé och Dagens Media söker chefredaktör

Mediebranschen och marknaden för marknadsföring och kommunikation befinner sig i stark förändring. Nu söker vi en chefredaktör och ansvarig utgivare som vill leda arbetet på Sveriges mest kända titlar inom dessa områden. Vårt övergripande mål är att få fler prenumeranter genom att förse branschens beslutsfattare med träffsäker och oumbärlig journalistik.

Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 17 starka branschtitlar som bevakar och levererar insikter i respektive nisch.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med redaktionens reportrar och redaktörer planera, producera och publicera Resumés magasin, samt Resumés och Dagens Medias sajter, och att driva utvecklingen av det redaktionella innehållet. Journalistiken ska sträva efter att vara nödvändig för läsekretsen, och fungera som marknadsföring för prenumeration. Du ingår i en redaktionell ledningsgrupp för branschtitlar i Di-gruppen tillsammans med andra chefredaktörer och samarbetar även med nyckelpersoner som är specialiserade på läsaraffär, event och utbildning.

Vi söker den som

  • Har flera års erfarenhet av redaktionell arbetsledning och personalansvar, och att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Är drivande, har erfarenhet av att leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.

  • Har sinne för visioner, målgrupp och vad framtidens läsare är beredda att lägga tid och pengar på.

  • Har starkt intresse för titlarnas bevakningsområden.

  • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och på scen.

  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information

Resumé är Nordens största affärsmedia inom marknadsföring och kommunikation. Vi förser yrkesverksamma personer inom dessa områden med kunskap, inspiration och insikter som hjälper dem att bli bättre på sina jobb. Resumé består idag av en rad starka redaktionella produkter – däribland ett pappersmagasin, fördjupning inom det digitala analysbrevet Resumé Insikt, samt låst och öppet material på resume.se – samt av utbildningar och en mängd olika event. Resumé är en självklar arena och mötesplats för alla som arbetar med marknadsföring eller kommunikation.

Dagens Media är den ledande branschtidningen för alla som jobbar inom mediebranschen eller som använder sig av media för att nå ut med sina budskap. Sedan 2021 är Dagens Media 100 procent digital. Redaktionen producerar analysbrevet Dagens Media Insikt, som ges ut en gång i veckan, liksom daglig fördjupning och nyhetsuppdatering på dagensmedia.se.

Redaktionerna, som finns på Gjörwellsgatan 30 i Marieberg, består idag av 4 respektive 6 personer utöver chefredaktören. De producerar magasin (10 nr/år), samt nyhetssajter och fördjupande premiummaterial (tisdagar och onsdagar). Eventverksamhet och utbildningar bedrivs också under varumärket. Layouten av magasinet görs av Bonnier Lifestyle.

Vid frågor hör av dig till Christina Kennedy, redaktionell chef för branschtitlar inom Di-gruppen, på 0702-996040 eller christina.kennedy@bonniernews.se.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-04-01

Ansök nu