Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Chefer till redaktionen

Dagens Nyheter, Stockholm

Ansök nu

DN söker tre chefer till redaktionen i Stockholm

Journalistik har aldrig varit viktigare. De senaste åren har DN satsat mycket på att ge läsarna en fördjupad förståelse för vår tids viktigaste frågor. Vi prioriterar ett nära redaktörskap för att säkra kvaliteten.

Nu vill vi ytterligare stärka vår journalistik och rekryterar därför tre chefer till centralredaktionen i Stockholm: en reportagechef, en planeringschef och en livechef kväll.

DN har haft en stark tillväxt i prenumeranter och läsare de senaste åren. Det har möjliggjort ytterligare investeringar i journalistiken. Vi fokuserar på de stora samhällsfrågorna, som klimatet, politiken, vetenskapen, klyftorna i samhället, den tekniska revolutionen och vardagens val och villkor.

Reportagechef: DN vill ge läsarna en fördjupad förståelse för vår tids viktigaste samhällsfrågor. Det kan som exempel vara granskning av illegala adoptioner, ett reportage om en familjehemsplacerad flicka som kallades Lilla hjärtat, eller ett reportage från IS-lägret Al Hol där utmärglade svenska barn växer upp utan en framtid. Reportagechefen leder och utvecklar den berättande journalistiken tillsammans med några av Sveriges vassaste reportrar och redaktörer.

I tjänsten ingår att leda, coacha och utveckla reportrar, vara redaktör för och planera nyhetsfördjupningar, samt reportage och intervjuer till magasinet DN Lördag och ha personalansvar för redaktörer och reportrar i ett team.

Vi söker dig som är en omvittnat skicklig ledare som vill coacha och utveckla reportrar och redaktörer och skapa Sveriges bästa berättande journalistik. Du ska kunna leda reportageteam i högt tempo, ta tillvara på allas kompetenser och vara en lagspelare som gärna samarbetar med kollegor. Du ska vara mycket intresserad av samhällsfrågor och ha en god omvärldsbevakning, samt vara öppen och intresserad av läsarnas behov och beteenden.

Planeringschef: Planeringschefen kommer att jobba i hjärtat av redaktionen med uppdraget att planera när och hur vi publicerar. Med ett team av redaktörer för digitalt och print ska planeringschefen se till att vi når läsarna med vår journalistik. Planeringschefen fungerar som spindeln i nätet och samarbetar med alla DN:s nyhetschefer och redaktörer. Planeringschefen har också ett uppdrag att utveckla när och hur vi publicerar i alla kanaler för att få optimalt genomslag och nå våra mål. Tjänsten innefattar personalansvar.

Vi söker dig som är en omvittnat skicklig ledare, mycket strukturerad och organiserad och har god erfarenhet av både printpublicering och digital publicering. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga och vara intresserad av läsarnas behov och beteenden. Du ska vara intresserad av samhällsfrågor och nyhetsjournalistik, samt av att utveckla hur vi bäst når våra läsare med vår journalistik.

Livechef kväll: Som livechef leder du nyhetsarbetet på liveredaktionen. Som livechef på kvällen är du ansvarig för all löpande rapportering samt alla digitala publiceringar. Du leder ett team med erfarna och engagerade reportrar och redaktörer på plats i Stockholm och i andra delar av Sverige och världen. Tjänsten innefattar kvällstider och skiftgång, samt personalansvar för reportrar och redaktörer.

Vi söker dig som är en omvittnat skicklig ledare och erfaren nyhetschef. Du ska tycka om att jobba i ett högt tempo och vara van att fatta snabba beslut. Du ska ha mycket god samarbetsförmåga och vara intresserad av läsarnas behov och beteenden.

DN eftersträvar att kunna skildra och granska hela samhället med vår journalistik. Vi kommer särskilt att beakta kompetenser som till exempel språkkunskaper som behövs på redaktionen.

Skicka in din ansökan via Jobylon med personligt brev, referenser och CV. Vi hanterar inte ansökningar via mejl.

Sista ansökningsdag är 25:e april. För frågor om tjänsterna:

Redaktionschef , Anna Åberg, anna.aberg@dn.se
Biträdande redaktionschef, Matilda E Hanson, matilda.e.hanson@dn.se
Chef DN.se, Anna Kallenberg, anna.kallenberg@dn.se
Ordförande för journalistklubben Anders Forsström, anders.forsstrom@dn.se

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-03-30

Ansök nu