Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Business Controller

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Local. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 6 miljoner läsare varje dag!

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Är du en affärsintresserad ekonom eller ingenjör med bakgrund inom business control, redovisning eller management consulting? Då kan rollen som Business Controller till Bonnier News vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller inom Bonnier News kommer du att arbeta med några av våra varumärken med fokus på annonsverksamheten. Tjänsten innebär bland annat att du ansvarar för verksamhetsuppföljning, budget och prognosarbete samt säkerställer månadsbokslut inom ditt område.

I ditt dagliga arbete stöttar du våra affärschefer med att bland annat förstå affären, identifiera förbättringsmöjligheter, skapa budget, samt prognostisera intäkter och kostnader. Rollen är bred och innebär att du måste ha en god förmåga att sätta dig in i detaljer, men även se det större perspektivet.

Sammantaget innebär rollen att du:

  • Genomför verksamhetsanalyser och uppföljning av annonsförsäljning

  • Sammanställer och presenterar estimat och verksamhetens resultat

  • Ansvarar för olika projekt, business cases, olika frågeställningar i allt från redovisning till strategiska beslut

  • Ansvarar för budget- och prognosarbete för verksamheten inklusive uppföljning och framtagning av dessa

  • Månadsbokslutsaktiviteter, ekonomisk analys och uppföljning av varumärkets intäkter och kostnader med tyngdpunkt på intäkter och verksamhetens lönsamhet

  • Dagligen använder verktygen Qlikview, Palette, Agresso, Mercur och Excel

Kvalifikationer:

För att axla rollen hos oss har du erfarenhet av att hantera stora mängder data och analysera verksamheter samt driva budget- och prognosarbete. Du är också van vid att arbeta med månadsbokslut och deadlines.

  • Relevant akademisk examen

  • Ett par års erfarenhet av Business Control alternativt kvalificerat redovisnings- eller konsultarbete

  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

  • Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från mediebranschen

Som person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse som trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt

Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 50 medarbetare. Du kommer att vara en del av business controllfunktionen som i sin tur är cirka 30 stycken, där du ingår i ett team med gemensamt fokus mot något av våra varumärken eller gemensamma funktioner. Du rapporterar till Eva Lundahl, Chef Business Control Annons. Vi sitter tillsammans i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan redan idag!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-06-17

Ansök nu