Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Backendutvecklare

Bonnier News Local, Malmö/Sundsvall

Ansök nu

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Bonnier News Locals nya App- och Sajtplattform som skall användas av våra 42 lokaltidningar. Vårt mål är att bygga en skalbar plattform som varje dag kommer att förmedla nyheter till hundratusentals människor från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr.

Du får arbeta med ny teknik och samtidigt göra skillnad för demokratin, samhället och det fria ordet!

Om oss

På Bonnier News har vi en gemensam utvecklingsavdelning - Bonnier News Tech.

Geografisk är avdelningen uppdelad på tre utvecklingshubbar i Stockholm, Malmö och Sundsvall.

Tillsammans utvecklar vi de produkter och plattformar som används av några av Sveriges starkaste varumärken: DN, Di, Expressen m.fl. Vi bygger allt från redaktionella verktyg, publiceringssystem, annonsplattformar och betallösningar som används för att finansiera vår journalistik, till sajter och appar för våra nyhetsflöden.

Som Sveriges största mediehus kan vi lokalt i Malmö och Sundsvall erbjuda dig arbete inom fler olika produktområden.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ditt uppdraget är att hjälpa oss att bygga en ny plattform för våra sajter och appar som kommer att användas av Bonniers största affärsområde Bonnier News Local.

Du kommer att ingå i ett autonomt och tvärfunktionellt team där vi tillsammans tar ansvar för att bygga och drifta nyhetsplattformen. I teamet arbetar produktägare, UX och systemutvecklare.

Hos oss är det många som gillar teknik och vi är nyfiken på att utforska olika metoder för att upptäcka tjänster och produkter. Parprogrammering och mobprogrammering ligger oss varmt om hjärtat och likaså experimenterande arbetsformer som drivs av hypoteser och användartest. Vår ambition är att skapa omtyckta tjänster och produkter som ger ett värde till våra användare.

Vanliga tekniker hos oss

Vår tech stack är föränderlig, där vi väljer verktyg och programmeringsspråk efter vad som är bäst för det problem vi försöker lösa. Just nu arbetar vi huvudsakligen med:

JavaScript

NodeJS

GraphQL

AWS (Lambda, ECS, EC2, Cloudformation)

Din erfarenhet

Vi söker dig som är en erfaren backend- eller fullstack-utvecklare. Det är extra meriterande om du har jobbat med några av teknikerna ovan (NodeJS, AWS). Du är prestigelös och gillar att lösa användarproblem tillsammans med and kollegor med olika kompetenser. Du tycker kvalité är viktigt och tar stort ansvar för det du bygger. Som en erfaren utvecklare värdesätter du moderna utvecklingsmetoder och kan problematisera kring vilka verktyg och processer som passar bäst för att lösa våra användarproblem.

Vi ser gärna att du vill vara delaktig i planering, prioritering och beslut om utveckling av teamets produkt och dess tekniska arkitektur.

Våra produkter riktar sig till alla människor i Sverige. Vi är därför övertygade om att jämlikhet, olika bakgrund och erfarenheter är en förutsättning för att skapa omtyckta produkter och den bästa arbetsplatsen.

Tjänsten är placerad i Malmö eller Sundsvall. Intervjuer sker löpande.

Välkommen till Bonnier News!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-12-22

Ansök nu