Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Ansvarig Public Affairs

Praktikertjänst, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och påverka förutsättningarna i den svenska vården? Vill du vara med och driva kommunikation kring hur Praktikertjänst gör svensk vård bättre? Har du tidigare erfarenhet från påverkansarbete och vill vara med och öka Praktikertjänst synlighet och närvaro? Då är du kanske rätt person för den här rollen!

Sveriges största privata vårdbolag förstärker marknad- och kommunikationsavdelningen och nu söker vi en ambitiös, strukturerad och mångsidig kollega som ska arbeta med externkommunikation med fokus på samhällskontakter. Ett utmanande och omväxlande jobb i en trevlig arbetsmiljö med möjlighet att ta en central roll i utvecklingen av kommunikationen för Sveriges största privata vårdbolag.

Vi gör svensk vård bättre

På Praktikertjänst har vi ett högt engagemang med en prestigelös och öppen kultur. Kanske beror det på att vi ända sedan starten 1960 fokuserat på att maximera vårdmedarbetarnas tid med patienter istället för i administration som kan skötas av centrala funktioner. Det innebär att verksamhetschefer ansvarar för den dagliga driften på mottagningen, medan administration, kvalitetssystem, stöd och rådgivning i stor utsträckning sköts från huvudkontoret.

Vi har en unik ägarmodell där de som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket resulterat i att Praktikertjänst toppat Nationell Patientenkät för primärvård och Svenskt kvalitetsindex för tandvård tio år i rad.

Rollen
Inledningsvis vill vi att du under en period vikarierar som presschef. Därefter ska du verka i en bredare roll både strategiskt och operativt, med fokus på ett proaktivt arbete med samhällskontakter där du tar ägandeskap för att en befintlig plan genomförs på nationell och regional nivå.

Du blir en del av Praktikertjänsts kommunikationsavdelning som idag består av sex medarbetare och två konsulter och du kommer att arbeta nära såväl VD som flera medlemmar i koncernledningen, samt stötta andra avdelningar och mottagningar runt om i Sverige. Tjänsten rapporterar till marknads- och kommunikationsdirektör och är placerad på Praktikertjänsts kontor, med cirka 250 medarbetare i nyrenoverade lokaler vid Hötorget i Stockholm i centrala Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvar för planering och genomförande av Praktikertjänsts PR- och PA-arbete.

 • Bygga och vårda ett nätverk av samhällskontakter på såväl nationell som regional nivå.

 • Ansvara för Praktikertjänsts remisshantering samt pågående och genomförda politiska utredningar.

 • Verka som strategiskt bollplank och stötta såväl Praktikertjänsts regionansvariga som lokala verksamhetschefer i kommunikationen med beslutsfattare.

 • Formulera och samordna budskap och aktiviteter som stödjer målen för affär, positionering och varumärkeskännedom.

 • Planera, koordinera och styra organisationens opinionsbildande arbete i traditionella och sociala medier.

 • Ansvara för närvaro under politikerveckan i Almedalen och andra politiska sammanhang, exempelvis kongresser och partidagar.

Under en period stötta koncernen och enskilda verksamheter i medierelationer -i huvudsak coacha och stötta – samt ansvara för omvärldsbevakning och agera kravställare/beställare av konsult- och analystjänster.

Om dig
Vi lägger stor vikt vid att du har rätt personliga egenskaper och för att lyckas i rollen behöver du vara en driven, engagerad och utåtriktad person med god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor för att nå framgång. Du är genuint verksamhetsintresserad, en analytisk och strategisk problemlösare som gillar affärer. Gärna med ett gediget intresse för hälso- och sjukvården/tandvården samt är allmänt nyfiken på hållbarhets- och samhällsfrågor.

Bakgrund och kompetens

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, statsvetenskap, ekonomi eller journalistik eller liknande utbildning från t ex Berghs

 • Minst fem års erfarenhet inom kommunikations- och/eller påverkansarbete, gärna från en koncernövergripande nivå.

 • Politisk bakgrund och/eller några års erfarenhet av att arbeta med samhällskontakter både nationellt och regionalt.

 • Är en vass skribent med erfarenhet av att skriva nyhetstexter, debattartiklar och myndighetsprosa.

 • Kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

 • Goda kunskaper i Officepaketet.

 • Erfarenhet av medierelationer och krishantering från exempelvis kommunikationsbyrå och/eller branschorganisation är ett plus.

Om oss
Praktikertjänst är Sveriges största privata vårdbolag med verksamhet i 220 av Sveriges 290 kommuner. Bolaget har uppåt 7 000 medarbetare, omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och arbetar efter värderingarna nytanke, omtanke och professionalism. Vi har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet.

Låter detta intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Vi intervjuar löpande och ser fram emot att få din ansökan senast den 22 januari via www.kimm.se där du får svara på några frågor. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-01-13

Ansök nu