Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Analytiker

IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik), Stockholm

Ansök nu

IRM söker en analytiker med erfarenhet av kvantitativ analys som vill vara med på IRM:s resa för att möta branschens nya förutsättningar!

OM TJÄNSTEN

Du kommer att ansvara för IRM:s löpande redovisning av statistik och analyser samt prognoser över mediemarknadens utveckling. Arbetet innebär sammanställning, beräkning och analys av marknadsdata. Du ansvarar för metodutveckling, att säkerställa den statistiska kvaliteten samt att anpassa undersökningen till marknadens behov varefter dessa förändras.

IRMs tjänsteutbud omfattar, förutom statistik och databastjänster, även kundspecifika uppdrag, ofta kvantitativa undersökningar.
Du kommer att lägga upp undersökningar, genomföra analyser och presentera slutsatser
och insikter.  

IRM sitter i ljusa lokaler på Sveavägen mitt i Stockholm.

OM DIG

Du har arbetat i några år och har dokumenterad kunskap och erfarenhet av numerisk analys, undersökningar och analysverktyg. Erfarenhet från mediesektorn är meriterande men inget krav.

Din akademiska bakgrund bör vara inriktad på ekonomi, marknadsföring eller statistik. Du har ett mycket gott siffersinne samt är strukturerad och noggrann.

Du är en god kommunikatör och kan presentera siffror och resonemang både för de som är insatta och för en bredare publik.

För att passa in i rollen ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och minst ett skandinaviskt språk.

IRMs arbete ställer också höga krav på trovärdighet och integritet.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan: madeleine.thor@irm-media.se

Vi går igenom urvalet löpande, skicka gärna ansökan så snart du har möjlighet.

Frågor? Kontakta Madeleine Thor, VD IRM, på madeleine.thor@irm-media.se eller 0733-585 741.

IRM

(Institutet för reklam- och mediestatistik) mäter intäkterna på den nordiska reklam- och mediemarknaden. I uppdraget ingår att kartläggning, analysera och prognosticera reklammarknadens utveckling. IRM är en branschförening med medlemmar som representerar alla sfärer inom reklam- och mediesektorn. Besök gärna
www.irm-media.se för mer information.

 Publicerad 2019-10-07

Ansök nu