Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Ad Tech Lead

Stampen Media, Göteborg

Ansök nu

Brinner du för Ad-tech eller Mar-tech? Har du en bakgrund inom datavetenskap eller teknik? Då kan denna rollen vara rätt för dig. Du kommer vara med att utveckla och påverka framtiden inom marknadsföring och annonsering för Stampen. Genom ett strategiskt och analytiskt arbetssätt kommer du tillsammans med ditt team ansvara för den tekniska infrastrukturen inom annonsaffären samtidigt som ni utarbetar och driver utvecklingsplanen framåt.

Arbetsbeskrivning

I vår digitala annonsaffär, framför allt display, native och video, finns det många tekniska aspekter att förhålla sig till. Vissa av dessa kan AdOps hantera och gör så på en daglig basis. Andra kräver ett djupare tekniskt kunnande, förståelse för infrastruktur, flöden och processer.
Uppdraget utgår från vår systempark, systemen i sig och integrationen mellan dessa, men också förståelse för hur systemen påverkar det dagliga arbetet för AdOps och säljare.
Du behöver ha eller skaffa dig insikt eller kompetens i systemen samt djupare kunskaper kring flera av dem. Arbetet kräver ett tekniskt orienterat sinne och en förståelse för hur systemen kommunicerar med varandra. I arbetet med medarbetare i AdOps-gruppen krävs dessutom en grundläggande förståelse för HTML/CSS och JavaScript.

Huvudansvar
Med hjälp av ditt analytiska tänkesätt kommer du och ditt team ansvara för strategi, genomförande, prestanda och rapportering av kampanjer för våra kunder på flera plattformar.
Du och ditt team ansvarar för daglig optimering och hantering av kampanjer inom enskilda DSP:er och plattformar.
Genom att arbeta som optimeringsexpert kommer du att vara kunnig inom marknadsföringsplattformar och tekniker samt leta efter möjligheter att förnya och utveckla dessa.
Du och ditt team kommer också ansvara för att utveckla, analysera och optimera kampanjresultat och ge rekommendationer.

Exempel på ansvarsuppgifter:

  • Strategiutveckling och implementering av annons och marknadsföringsteknologi för att förbättra verksamheten och dess resultat.

  • Förändringshantering, inklusive implementering och lansering av annons & marknadsföringsteknologi.

  • Potentiellt ansvara för utbildning av programvara och användaradoption inom annons och marknadsteknologi.

  • Leda användartestning.

  • Övervaka datasäkerhet och produktförbättring inom annons och marknadsföringsteknologi.

  • Relationshantering med interna teknikanvändare och leverantörer.

  • Optimera annons och marknads teknikinvesteringar.

  • Arbeta nära IT-utvecklare och annan personal som kräver ett nära och strukturerat samarbete inom och med tvärfunktionella team.

Kompetensprofil

Examen inom datavetenskap och eller examen inom marknadsföring eller liknande.
Idag rapporterar du troligtvis till en marknadschef eller en CMO (Chief Marketing Officer) alternativt till senior teknikledning.
Annonsering och marknadsföring är en av de mest teknikcentrerade kompetenserna idag. Rollen som Ad-tech lead ligger i framkant inom denna trend.
Du kommer att hjälpa till med att skapa en eller flera roadmaps för Stampens digitala annons och marknadsförings arkitektur. Du kommer också bidra till att eliminera marknadsförings- och tekniksilos och förbättra implementeringen av ny teknik.
Rollen innebär inget personalansvar däremot operativledning av daglig arbete inom Adops teamet.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Göteborg.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Head of Creative, Hanna Isacson, hanna.isacson@stampen.com
Facklig kontakt: Dimce Storm, dimce.storm@gp.se

Vi ser gärna att du ansöker omgående då vi arbetar löpande med urval.

Välkommen med din ansökan!

Om Stampen Media
Med ett flertal lokala och regionala titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, debatt, opinionsbildning och analyser av det som är viktigt för våra läsare. Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner.

Sista ansökningsdag

2022-05-30

Publicerad 2022-05-04

Ansök nu