Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Produktägare

Expressen Lifestyle, Stockholm

Ansök nu

Trivs du i gränslandet mellan teknik och journalistik? Vill du vara med och påverka hur vi presenterar journalistik i våra digitala produkter, såsom Expressen.se, Expressens app och våra Lifestylesajter (Amelia, Allt om Mat, Mama, Sköna hem, Teknikens Värld m fl). Då kan rollen som produktägare hos oss på Expressen Lifestyle Utveckling vara något för dig.

Expressen Lifestyle Utveckling är en avdelning med 55 medarbetare. Våra team består av utvecklare (fullstack, backend, frontend och app), analytiker, UX/designers, produktägare och Team Managers.

Om rollen
Som produktägare i Expressen Lifestyles sajtteam samarbetar du med olika stakeholders. I första hand med redaktionen och med andra utvecklingsteam på Bonnier News Tech, men även tillsammans med avdelningar för läsarintäkter och annonsförsäljning. Du kommer att ingå i Utvecklingsledningen tillsammans med Team Managers och produktägare och du rapporterar till Henrik Tornberg, Utvecklingschef.

Du som produktägare är en del av ett korsfunktionellt agilt utvecklingsteam som har kompetens inom systemutveckling, UX/design samt data & analys. Hos oss blir ditt uppdrag att säkerställa att våra nyhets- och livsstilssajter skapar värde till affären och våra användare. Produktägaren behöver därmed förstå verksamhetens behov för att kunna översätta dem till tydliga mål och visioner som linjerar med Expressen Lifestyles strategi och Bonnier News teknikstrategi.

Produktägare inom Bonnier News Tech ansvarar bland annat för att:

  • Formulera strategi och vision för hur produkten ska utvecklas, i linje med verksamhetens mål och i samverkan med övriga organisationen.

  • Fatta löpande beslut, planera och prioritera i backlog.

  • Involvera teamet i produktutveckling och beslut.

  • Tydligt prioritera det som ger mest värde för användarna och/eller produkten just nu.

  • Agera som representant för teamet.

  • Produkten har tydliga KPI:er som är förankrade hos team och stakeholders.

  • Samarbeta nära stakeholders, formulera och förankra scope och hantera förväntningar.

Kvalifikationer
Vi värdesätter din drivkraft! För att trivas hos oss behöver du uppskatta ett agilt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid din kommunikativa förmåga, din integritet och din förståelse för hur Expressen Lifestyles produkter ska utvecklas långsiktigt för att generera värde för både användare och för affären. Utöver detta trivs du med att representera produkten och att förankra utvecklingen ute i organisationen.

Du har en god förmåga att se en helhet i komplexa system och förstå beroenden för att identifiera konsekvenser av olika vägval. Att ta den plats som uppdraget kräver och att entusiasmera andra är viktiga egenskaper som du kommer ha nytta av.

Vi önskar att du har:

  • Erfarenhet som produktägare, projektledare, kravanalytiker eller annan liknande roll.

  • Grundläggande förståelse för programmering och databaser.

  • Praktisk erfarenhet av kravställning inom IT är meriterande.

Övrig information
Vi sitter på huvudkontoret på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm. Vi erbjuder möjlighet till hybridarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Skicka in din ansökan via Ansök Nu-knappen här på sidan. Vi hanterar inte ansökningar via mejl. Sista ansökningsdag är 31 augusti.


OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-07-04

Ansök nu