fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Ubers vd ber London om ursäkt

Publicerad: 26 september 2017, 05:40
Uppdaterad: 26 september 2017, 06:58

Ubers vd i öppet brev till Londonborna. Foto: Montage

Efter beskedet om avslagen licens ber Ubers vd om ursäkt för företagets misstag i ett öppet brev.

Ämnen i artikeln:

Uber

JN


Efter beskedet i förra veckan om att Londons transportstyrelse avslagit Ubers ansökan om förnyad licens, skriver vd:n Dara Khosrowshahi ett öppet brev dedikerat till Londonborna. I brevet, som publicerades i tidningen Evening Standards ber vd:n om ursäkt för företagets alla snedsteg. Det rapporterar bland annat Aftenposten.

"Samtidigt som Uber har revolutionerat sättet som folk rör sig i städer världen över, har saker utan tvekan gått snett på vägen. Å Ubers vägnar globalt, ber jag om ursäkt för de misstag vi gjort", skriver vd:n.

Bakslaget i London kommer efter en rad förlorade rättsfall, reträtter från stora marknader, anklagelser om sexuella trakasserier och lagpåslag.

Exakt vad Uber ber om ursäkt för, framgår dock inte av brevet.

"Vi kommer inte att bli perfekta men vi kommer att lyssna på er. Det är vår önskan att ingå långsiktigt partnerskap med städerna vi finns i och vi vill driva våra tjänster med ödmjukhet, integritet och passion", skriver vd:n.

Londons transortstyrelse har beskrivit Uber som olämpligt att driva privat persontransport, och kritiserat tjänstens sätt att hantera lagöverträdelser.

Enligt Evening Standard har över 750.000 Londonbor signerat en underskriftskampanj för att Uber ska få fortsätta bedriva sin verksamhet i huvudstaden.

Uber, vars London-licens går ut den 30 september, och har överklagat beslutet om indragen licens.

Läs Dara Khosrowshahis brev till Londonborna här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev