torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Sushi Yama ska få gravida att äta rå lax

Publicerad: 26 september 2017, 11:18
Uppdaterad: 26 september 2017, 11:34

Sushi Yama ska få gravida att äta lax.

Norges sjömatsråd och Sushi Yama vill slå hål på gravidmyten. Rå lax blir huvudingrediensen i nya mammasushi.

Ämnen i artikeln:

BrindforsNorge

JN


Sushikedja Sushi Yama ändrar i samarbete med Norges sjömatsråd alla sina menyer och inför rå, norskodlad lax som ny standardingrediens i sin mammasushi.

Initiativet ska slå hål på myten att gravida kvinnor inte kan äta rå lax, och i samband förändringen lanseras en informationskampanj kring den nya standarden för mammasushi. Idé, produktion och PR-strategi är framtagen av reklambyrån Brindfors.

Sju av tio svenskar förknippar rå lax med hälsorisker för gravida enligt en ny undersökning som Kantar TNS och Norges Sjömatråd har tagit fram. Samtidigt är livsmedelsverkets råd kring färsk, odlad rå lax att den är säker mat för gravida.

Därför presenterar nu Sushi Yama och Norges sjömatråd en ny standard för mammasushi där rå lax – precis som i vanlig sushi – är en central del av rätten.

– Alla ska kunna njuta av färsk rå lax – även gravida, kommenterar Line Kjelstrup, som är Sverigechef på Norges Sjömatråd – den norska fiskerinäringens marknadsorgan.

Hon fortsätter:

– När Brindfors presenterade ett initiativ om att slå hål på myten kring att gravida inte kan äta rå lax, visste jag att det här faktiskt var något som kunde göra skillnad på riktigt. Att Sushi Yama ville vara med på den här resan var också avgörande. Nu har vi 33 restauranger runtom i Sverige som serverar rå lax till gravida kvinnor.

Danny Barsoum är marknadschef på Sushi Yama:

– Det är hög tid att vi krossar myten om att gravida inte kan äta lax. Som Sveriges ledande sushirestaurang ser vi en möjlighet att göra skillnad i den här frågan.

Arbetsgrupp - Brindfors

Copywriter: Niclas Sjöbeck

Art director: Andréa Gezelius

Projektledare: Susanne Johansson

Mediespecialist: Anna Hansson

Originalare: Annette Söderberg och Claes Andersson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev