lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Rockband norpade regionens logga

Publicerad: 26 september 2017, 06:32
Uppdaterad: 26 september 2017, 06:41

Rockbandet "Ultra Satans" nya bandtröja. Foto: Västra Götalandsregionen.

"Ultra Satan" hotas av stämning efter att ha stulit Västra Götalandsregionens symbol.


JN


Inför en konsert i Göteborg tryckte hårdrocksbandet Ultra Satan upp nya t-shirts, som fick medarrangören Västra Götalandregionen att haja till, berättar SVT.

I sin konsertinbjudan på sociala medier fanns en bild på en färsk bandtröja, och bredvid namnet "Ultra Satan" fanns en symbol som var identisk med regionens logga.

– Den är identisk med vår logga, rakt av, säger regionjuristen Anna Karin Jonsson, till SVT.

Nu har regionen krävt att skivbolaget stoppar all försäljning av tröjorna och att de ska förstöras. I annat fall hotar de med att vidta rättsliga åtgärder.

Mathias Nilsson, som driver skivbolaget Höga Nord Rekords har bett om ursäkt å bandet Ultra Satans vägnar för deras upptåg. ”Deras tanke var aldrig att skada eller begå varumärkesintrång. Deras handling var endast av konstnärlig karaktär”,skriver Mathias Nilsson i ett mejl till regionens jurist.

– Förlaget tyckte det var pinsamt och bad om ursäkt. Man får se det som ett försök till skämt, säger Lars Mossberg som är Strategisk kommunikatör på Västra Götalandsregionen,till SVT.

Han avslutar:

– Vi litar på att förlagsägaren vidtar de åtgärder vi krävt och att de inte upprepar sig. Vi har fått en bra respons och har en bra dialog.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev