Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Reformklubben bygger byrånätverk

Publicerad: 29 mars 2017, 07:16
Uppdaterad: 29 mars 2017, 07:24

Reformklubben har vuxit ur kostymen. Under paraplyet Reform Society samlas fem nischade byråer för att bygga en ny federation.


Ämnen i artikeln:

Reform ActReformklubben

– Vi vill mer och framför allt vill kunderna mer, säger Birgitta Pagot som blir vd för federationen. 

Reformklubben har gjort en snabb resa i byråbranschen. Sedan 2011 har tillväxten legat på stadiga 20 till 30 procent per år, med nya affärsben i Reform Act och nu senast Reform Act DK. 

– Vi har några fina år bakom oss, med många segrar längs vägen. Nu tar vi nästa steg för att möta framtidens kommunikationsutmaningar, säger Birgitta Pargot.

Två nya byråer startas i och med tillskotten Re-Think, med fokus på datadriven analys och kommunikation, och Reform Dev, med fokus på tekniklösningar för engagemangsdrivande kampanjer.

Tanken är att Reform Society ska fungera som ramverk för till att börja med fem byråer, med gemensamma strukturer.

Samtidigt agerar de nischade byråerna självständigt, med egna byråledningar med ansvar för att utveckla kunderbjudandet, affären och för att skapa tillväxt.

– Vi är inte som den vanliga byrån som köper till sig tillväxt. Medan många andra går mot att skapa ett slags jättefabriker för kommunikation går vi mot strömmen. Vi tror på att bygga en organisation av snabbfotade och entreprenöriellt drivna specialistbyråer, säger Birgitta Pagot.

Reformklubbens analyschef Petter Odmark blir byråchef för Re-Think. Rodrigo Ramos blir chef för Reform Dev. Tidigare har han suttit vid rodret för Reform Acts teknikavdelning

I och med omorganisationen blir Viken Wetlesen chef för Reform Act där hon ersätter Birgitta Pagot. Mårten Lundberg fortsätter som byråchef på Reformklubben.

Läs hela artikeln i senaste numret av Dagens Media.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reform ActReformklubben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News