Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Henrik Ek blir stf. chefredaktör på Metro

Publicerad: 30 mars 2017, 10:34
Uppdaterad: 30 mars 2017, 10:37

Henrik Ek blir redaktionschef på Realtid.se. Foto: Expressen

Realtids redaktionschef blir ställföreträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare på Metro och Metro.se.


Ämnen i artikeln:

MetroRealtid.se

Metros nya organisation börjar ta plats. Nyligen utsågs Eric Ljungren till vice vd, Staffan Erfors till chefredaktör och under dagen berättade Metro att Mikael König blir ny vd. Nu presenteras Henrik Ek, senast från Realtid, som Metros nya ställföreträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare på Metro och Metro.se.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats värva Henrik Ek till Metro. Han är en begåvad journalist och van vid ett högt nyhetstempo. Henrik är även mycket kunnig på det digitala området vilket är avgörande inför de förändringar Metro står inför, säger Christen Ager-Hanssen, styrelseordförande i Metro i en kommentar.

– Jag har haft förmånen att jobba med Henrik Ek för Expressen när vi bägge var i New York och trots sin relativa ungdom är han en synnerligen rutinerad journalist. Det är kul att jobba med Henrik och han är väldigt effektiv i allt han företar sig, fortsätter Staffan Erfors, chefredaktör på Metro.

Henrik Ek blev redaktionschef på Realtid.se den 15 februari i år. Bara ett par månader senare tar han alltså klivet över till Metro.

– Det känns väldigt roligt at få börja på Metro. Hela stället sjuder av energi och jag ser framemot att vara delaktig i det förändringsarbete som pågår. Vår vision är att bli ett ledande mediehus i Norden och det känns som att man får vara med och skapa historia, säger Henrik Ek i en kommentar.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroRealtid.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News