söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Övriga nyheter

Avtalet klart mellan Discovery och Com Hem

Publicerad: 13 september 2017, 17:24
Uppdaterad: 14 september 2017, 06:39

Discovery och Com Hem är överens.

UPPDATERAD. Den rekordlånga tv-konflikten har nått sitt slut. "Vi ber våra kunder om ursäkt för vår oförmåga att komma överens", kommenterar Com Hems vd Anders Nilsson.

Ämnen i artikeln:

ComhemDiscovery

AT
Com Hem och Discovery har efter den rekordlånga förhandlingstiden idag nått ett avtal. Sedan den 1 september har Com Hem och Boxer inte haft rätten att visa Discovery Networks kanaler, vilket har berott på att avtalet mellan parterna då gick ut.

– Vi ber våra kunder om ursäkt för att de har drabbats av vår och Discoverys oförmåga att komma överens och vi tackar våra kunder för det tålamod de visat under denna tid. Det var första gången under Com Hems mer än 30 åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt. Naturligtvis kommer vi att göra vad vi kan för att undvika att hamna i en liknande situation igen och vi beklagar att det tog så lång tid att nå en lösning som var bra för våra kunder, kommenterar Anders Nilsson, som är vd på Com Hem.

Com Hem och Boxer-kunder har igen tillgång till Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Eurosport 1 och Eurosport 2 och Discoverys övriga kanaler.

– Vi är glada över att ha nått fram till ett avtal med Com Hem/Boxer under de senaste timmarna. Det här avtalet är bra för oss, för svensk innehållsindustri och för Com Hem/Boxer – men framförallt är det bra för tittarna, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Discovery Networks presschef Dan Panas är även han lättad över att avtalet är i hamn.

– Det här är ett bra avtal för oss och för svensk innehållsindustri, och även för Com Hem. Men de stora vinanrna är faktiskt tittarna, som har fått tillbaka sina kanaler i och med att vi släpps in på Com Hems distributionsplattform igen. Det här avtalet visar tydligt att Com Hem sätter värde på vårt innehåll, precis som de andra distributörerna. Nu har vi fleråriga avtal med samtliga distributörer i Sverige, säger han till Dagens Media.

Hur skulle du sammanfatta den här tiden?

– Avtalslösa perioder kan vara dramatiska, men är å andra sidan korta i jämförelse med de långa samarbetsperioder som distributionsavtalen är. Nu blickar vi framåt, med fokus på att ta vårt innehåll till det svenska folket tillsammans med Com Hem.

Com Hems presschef Fredrik Hallstan säger till Dagens Media att det känns bra att avtalet är slutet och att det är ett avtal som gynnar kunderna.

Hur nöjda är ni med det?

– Jag vill inte gå in på några detaljer om hur avtalet ser ut men vi är nöjda med att vi kom fram till ett avtal. Men vi är inte nöjda med att det var tvunget att leda till en konflikt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev