Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tips och inspiration

Välkommen till nya dagensmedia.se

Publicerad: 9 December 2015, 10:47
Uppdaterad: 9 December 2015, 16:59

Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun berättar om nya sajten.


Några saker var särskilt viktiga när vi för ett drygt halvår sedan startade arbetet med att fräscha upp dagensmedia.se.

  • Vi ville få läsarna att stanna kvar längre på sajten genom att stimulera till merläsning.
  • Vi ville göra sajten fullt responsiv, så att den funkar snyggt och smidigt på alla möjliga skärmar.
  • Vi ville förbättra den mobila upplevelsen, där vi – i likhet med de flesta andra – ser den största tillväxten.
  • Vi ville ha en sajt som är enkel att arbeta med för redaktionen, med färre knapptryckningar för att få ut materialet på sajten. (Reportarna ska lägga mer tid åt att författa bra artiklar, mindre tid åt att hantera puffar och layout på startsidan.)
  • Vi ville göra sajten snyggare och mer lättnavigerad, bland annat med en ”sticky”-meny i toppen som följer med när man ”scrollar”.
  • Vi ville göra sajten bättre optimerad ur ett SEO-perspektiv i syfte att öka trafiken från Google.

Idag lanserar vi nya dagensmedia.se i en första version. Vi kommer under de kommande veckorna att vidareutveckla sajten, slipa på utseendet och addera sektioner och funktionalitet som ännu inte är klart för att rulla ut.

Bland annat kommer våra bloggar att komma tillbaka till sajten först i januari, och då i ett bättre ramverk. Vi planerar också att pumpa upp storleken på rubrikerna (eller är det bra som det är?). Vi ska även göra förbättringar vad gäller annonsytorna.

En förändring som kanske uppskattas av några Dagens Media-läsare är att vi nu börjar använda Disqus för hanteringen av våra artikelkommentarer. Vår förhoppning är att det nya kravet på inloggning ska reducera mängden inkommande skräp.

Den nya sajten är framtagen av Dagens Media, vår ägare Talentums utvecklingsavdelning, Polar Cape, Bricco och finska Avoltus. Jag vill rikta ett särskilt tack till Susanna Gärdek, vår projektledare på Talentum, och Mikael Claesson på Bricco som har gjort ett strålande jobb med att få allt på plats.

Hör gärna av dig med åsikter, synpunkter, klagomål på vårt Twitter-konto, via vår Facebook-sajt, Linkedin eller till vår redaktionsmejl.

Fortsätt också att tipsa oss om nyheter här!

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.