Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Vill inte ägna oss åt pajkastning”

Publicerad: 12 juni 2015, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Pr-branschen kommer inte att kunna förtjäna omvärldens förtroende om vi fortsätter att slå ifrån oss kritik och skylla på brister i den granskande journalistiken. Det skriver Frida Blom och Patrik Westander i en slutreplik om Aftonbladets lobbygranskning.


Johan Rönn, vd för pr-byrån Angselius Rönn, förtydligar i ett nytt debattinlägg att han i sitt tidigare debattinlägg inte hade för avsikt att förlöjliga Aftonbladets kritiska granskning av den svenska lobbyismen. Det är ett välkommet förtydligande.

Måltavla för hans raljerande resonemang var i stället ”Westanders naivitet, när man välkomnar Aftonbladets granskning”. Vi vill inte ägna oss åt pajkastning. Låt oss i stället vara eniga om att vara oeniga i sakfrågan.

På Westander välkomnar vi Aftonbladets lobbygranskning och tror att den i grunden är bra både för pr-branschen och för demokratin. Kritisk mediegranskning bidrar till att de pr-byråer som eventuellt brister i samhällsansvar får betala ett högt pris.

Mediebilden av pr-branschen är dålig och det finns ett dokumenterat lågt förtroende för oss pr-konsulter. Vi kommer inte att kunna förtjäna omvärldens förtroende om vi fortsätter att slå ifrån oss kritik och skylla på brister i den granskande journalistiken.

Frida Blom

Patrik Westander

Pr- och lobbyföretaget Westander

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev