Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Vi måste förändra SEO-branschen en gång för alla"

Publicerad: 12 september 2018, 05:25
Uppdaterad: 12 september 2018, 06:20

Viktor Calmhede är operativ chef på Pixel.

DEBATT. SEO-branschen är ung men växer i en rasande takt i samband med att allt fler bolag vill särskilja sig från sina konkurrenter digitalt. Trots att branschen skriker efter kompetent arbetskraft ligger den långt efter andra yrkeskårer i såväl lön som förmåner. Det skriver Viktor Calmhede, operativ chef på Pixel.


Ämnen i artikeln:

SEO

Digitaliseringen och e-handelns framfart har lett till ett högtryck i SEO-branschen. Att branschen fortfarande är ung innebär dock att antalet seniora SEO-konsulter är få och kompetent arbetskraft är eftertraktad. Junior arbetskraft finns visserligen, men för dem är villkoren sällan tillräckligt bra och många söker sig därför till andra branscher. Ytterligare ett problem är att akademin inte har hängt med i utvecklingen och relevanta högskoleutbildningar lyser fortfarande med sin frånvaro.

Många SEO-konsulter väljer idag att flytta utomlands och jobba i länder som Malta med höga löner och låga skatter. Förutom att erbjuda konkurrenskraftiga löner vill vi på Pixel attrahera kompetens genom att vara en långsiktig partner genom livets alla steg, exempelvis genom att garantera 90 procent av lönen vid föräldraledighet.

Vår målsättning är att bli Sveriges ledande SEO-byrå och vi är fullt medvetna om att en välmående och effektiv personal är av yttersta vikt. I allt vi gör har vi ett långsiktigt fokus, när det kommer till kundrelationer såväl som medarbetare. Vi vill skapa en arbetsplats där man kan gå igenom livets alla steg tillsammans med Pixel. För oss är det självklart att man ska må bra både på och utanför jobbet.

Såhär ska vi på Pixel bli branschens bästa arbetsplats:

Högst löner – Högre löner än samtliga av sina svenska konkurrenter.

Flexibla arbetstider – Sju timmars arbetsdag och möjlighet till flex.

Sveriges bästa SEO-konsulter – Sveriges bästa SEO-experter som kollegor ger stora utvecklingsmöjligheter.

Ljusast framtid – 90 procent i lön vid föräldraledighet och maximerat pensionsavtal. Bäst villkor – Generösa förmåner och friskvårdsbidrag.

Viktor Calmhede, operativ chef på Pixel

Ämnen i artikeln:

SEO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.