tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

”Vi har tröttnat på TV-licensen”

Publicerad: 30 januari 2017, 14:00
Uppdaterad: 30 januari 2017, 14:02

DEBATT. Moderata ungdomsförbundet, MUF, säljer tv-apparater på Blocket i protest mot tv-licensen. "Sälj ut både Sveriges Radio och SVT till högst bjudande så att staten istället kan fokusera på sina kärnuppgifter", skriver Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF.

Ämnen i artikeln:

MUFRadiotjänst

Idag säljer vi i Moderata Ungdomsförbundet våra TV-apparater i protest mot TV-licensen. Vi tänker inte längre betala för tjänster som antingen är ideologiskt drivna eller kan stå på egna ben på den kommersiella marknaden. Vi tänker inte vara delaktiga i att finansiera den karusellen.

Om den lokala simhallen tog en avgift på 195 kronor i månaden för att du äger badkläder eller om Posten skickade en faktura till dig en gång per kvartal för att du har en brevlåda så skulle ingen acceptera det. Men med samma obegripliga tillvägagångssätt finansieras Sveriges Television och Sveriges Radio.

När Radioavgiften infördes 1907 fanns där ett tydligt syfte, dels att finansiera programproduktionen men också utbyggnaden av sändarnätet. Men sedan dess har sändarnätet blivit en enbart statlig verksamhet. Radiotjänst tar alltså idag betalt för sina program som hade kunnat vara livsdugliga på en kommersiell marknad.

Vi i Moderata Ungdomsförbundet har en alternativ finansieringslösning: släpp radio- och TV-marknaden helt fri. Sälj ut både Sveriges Radio och SVT till högst bjudande så att staten istället kan fokusera på sina kärnuppgifter.

Hjälp oss slippa TV-licensen. Köp våra TV-apparater.

Benjamin Dousa, Förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev