Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Så syns du i mobilen

Publicerad: 3 juli 2015, 08:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:56

KRÖNIKA. Mobilsöket ökar under sommaren. Iprospects Emelie Ockenström Norberg ger sina tips för hur du ökar synligheten.


Ämnen i artikeln:

Iprospect

I genomsnitt äger svenskarna 3,4 enheter per person (som är uppkopplade till internet). 2012 låg siffran på 2,4 enheter per person.

Mobilt sök ökar under sommaren och är den mest praktiska enheten att använda när man är utomhus och på språng. Det kan vara bra att se över de mobila buden om du använder dig av adWords annonsering och fundera på att höja dessa under sommaren. Dina möjliga kunder kommer i större utsträckning att använda sin mobil mer än datorn under semestern.

Tips för att öka synligheten i mobilen under sommaren – adWords:

  • Säkerställ synligheten på de viktigaste sökorden genom att höja mobilbuden
  • Skapa mobilspecifika annonser med tydliga call-to-action
  • Se över extension: Använd mobila sitelinks, call extensions och app extensions om det är relevant. Sätt upp local extensions för att visa er närmaste butik och ha en relevant sökträff när man söker efter en geografisk placering
  • Fundera också på om det kan vara en idé att synas med olika annonser till olika tider på dygnet eller under olika veckodagar

För att få bättre synlighet i det mobila organiska söket krävs det att du jobbar med din webbsida, med tekniskt optimeringsarbete (titlar, rubriker, texter och meta) samt med relevanta länkarbeten och sociala medier.

Om du vill veta hur din mobila webbsida mår kan du göra en kontroll här. Med hjälp av testet får du se hur Googles sökrobot läser av din mobila webbsida och om det finns några fel som bör åtgärdas.

Besökaren förväntar sig att din webbsida ska fungera oavsett enhet och därför är det viktigt att man alltid optimerar efter alla enheter och ser till att besökaren blir nöjd oavsett om de surfar på datorn, surfplattan eller i mobilen! Under sommaren är det extra viktigt att man fokuserar på det mobila söket och lägger resurser på att planera för att synas i mobilen när det behövs.

Emelie Ockenström Norberg

SEO- och SEM-konsult på Iprospect

Ämnen i artikeln:

Iprospect

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev