söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Öppet brev till Ubers Oliver Carrá

Publicerad: 17 januari 2017, 12:31
Uppdaterad: 18 januari 2017, 08:48

Oliver Carrá, Ubers kommunikationschef och Claudio Skubla, förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet. Foto: Montage

Uberpop kunde ha ett lågt pris för att ni undvek skatter och avgifter. Var det fantastiskt? Det undrar Taxiförbundets förbundsdirektör Claudio Skubla.

Ämnen i artikeln:

UberTaxi Stockholm

Bäste Oliver Carra,

Ser att du lämnar taxibranschen. Tack för intensiva debatter under de senaste 1,5 åren. Jag förvånas dock av att du, som alltjämt representerar Uber, fortfarande beskriver Uberpop som en ”fantastisk tjänst”. Jag måste fråga vad det var som var så fantastiskt? Uberpop var olaglig från första dagen och ledde till att många vanliga människor blivit lurade och att Ubers VD sa upp sig.

Chaufförer har blivit dömda och hamnat i straffregistret, vilket ni hade kunnat förutse. Många människor har också blivit upptaxerade och hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av dyra skattetillägg, vilket ni också hade kunnat förutse. Vad var fantastiskt med detta? Uberpop kunde erbjuda ett lågt pris för att ni undvek skatter och avgifter. Var det fantastiskt? Men vilket företag som helst kan ha låga priser om man fuskar med skatten.

Om Uberpop var en konkurrenskraftig tjänst med en modern teknik – varför började ni inte betala skatt och rapportera in uppgifter till Skatteverket så att Uberpop kunde leva vidare?

 

 

Med vänlig hälsning,

Claudio Skubla,

Förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev