Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Ninos Icho är välkommen till oss för en intervju"

Publicerad: 20 Februari 2009, 11:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

<b>DEBATT.</b> Niklas Trieb på Turbolin PR blir "upprörd och förvånad" när han läser om Mafiosos behandling av studenten som sökte praktik och nobbades för att han inte var homosexuell.


Jag blir både upprörd och förvånad när jag läser om hur mediestudenten Ninos Icho bemöttes då han gav sig ut för att söka praktikplats hos pr-byrån Mafioso. Att döma av det vitala kommentarsflödet är jag långt ifrån ensam.

En kort sammanfattning för er som missat rapporteringen: Ninos nekades praktikplatsen med förklaringen att han inte är bög.

Den senaste tiden har pr-branschens trovärdighet debatterats flitigt i diverse forum och min fasta övertygelse är att händelser som denna är en starkt bidragande orsak till att befästa bilden av pr-branschen som oseriös och suspekt. Nu tror jag inte att denna typ av bemötande är representativt för branschen som helhet, men jag tycker likväl att det är av största vikt att sätta ner foten ordentligt. Diskriminering är aldrig okej - svårare än så är det inte.

Vi på TurbolinPR, precis som de flesta andra i branschen, bedömer praktikanter och blivande medarbetare på grundval av kompetens, erfarenhet och engagemang. Inte baserat på kön, etnicitet eller sexualitet.

Med andra ord, Ninos och alla andra som vill jobba med pr är varmt välkomna till oss för en intervju. Vi kan tyvärr inte utlova praktikplats, men vi garanterar alltid ett professionellt bemötande.

För att vidmakthålla pr-branschens trovärdighet uppmanar jag givetvis mina kollegor i branschen till samma inställning. Jag ser det som en självklarhet att alla tjänar på en bransch och ett samhälle som är mångfacetterat och fritt från fördomar.

Niklas Trieb

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.