Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Miljöpartiet har en konspiratorisk världsbild"

Publicerad: 4 juni 2009, 12:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:32

<b>REPLIK.</b> Miljöpartiet borde kanske ägna sig åt att tala med väljarna istället för att såga vår kommunikationsstrategi, skriver Moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson i en replik till Miljöpartiets Magnus Johansson.


Miljöpartiets Magnus Johansson attackerar i ett inlägg moderaternas kommunikationsstrategi i Europavalet. Jag är givetvis glad över att vår kommunikationsstrategi väcker sådant intresse hos den sammankallande i Miljöpartiets partistyrelse. Man kunde möjligen tro att han såhär i slutskedet av valrörelsen snarare skulle ägna tid åt att tala med Miljöpartiets potentiella väljare.

Men alla gör sitt val. Och vi har gjort vårt. Det är väl sannolikt också det som stressar Miljöpartiet. De är inte längre ensamma om att ta miljö- och klimatfrågor på allvar utan istället visar undersökningar att medborgarna gillar och litar på Fredrik Reinfeldt när vill driva en offensiv klimatpolitik i Sverige, EU och världen. För det är ju det som är den stora skillnaden mellan Moderaterna och Miljöpartiet. Vi faller inte för klimatnationalismen utan inser att globala utmaningar måste mötas med globala lösningar och där spelar EU en helt avgörande roll. Det är därför vår kampanj och våra ledande företrädare talar så mycket om klimatfrågan. Jag förstår att det kan vara stressande för Miljöpartiet.

Johanssons konspiratoriska världsbild och försök att tolka Moderaternas inre liv är roande men inte i någon del korrekt. Det enda som gör mig upprörd är påståendet att vi skulle flirta med främlingsfientliga krafter och vara motståndare mot ett turkiskt medlemskap i EU av det skälet. Det är i grunden helt fel och det vet Johansson.

Det finns få partier som varit så pådrivande för EUs utvidgning som Moderaterna. För oss så är det självklart att Turkiet ska få möjlighet att bli medlem i EU när de uppfyller alla de krav och villkor som finns, bl a när det gäller mänskliga rättigheter och ett fungerande rättssystem.

Så, det tog mig 10 minuter att skriva detta. Det är den tid jag tänker ägna åt att bemöta Miljöpartiets stressade attacker. Nu återgår jag till att jobba för att moderater i hela landet ska kunna träffa så många väljare som möjligt innan vallokalerna stänger kl 21.00 på söndag.

Pär Henriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.