Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Man ska aldrig krishantera sig själv"

Publicerad: 15 Maj 2011, 04:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

AMF:s skatteplanerande styrelseordförande, chipsvaluta och åtalet mot Ola Lindholm. Det är vad Söndagspanelen tycker är höjdpunkterna från den gångna veckan.


Varje söndag ber Dagensmedia.se tre branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren:

Annika Creutzer, ekonomijournalist och privatekonomisk expert.

Vad har varit veckans snackis?

– AMF:s styrelseordförande Bertil Villards skatteplanering. Det tycker jag har varit en ”inte nu igen”, men där mediehanteringen har varit eminent från ägarna. På ett dygn var affären avklarad. Det är snyggt jobbat av Svenskt Näringsliv och LO. Jag tycker inte att det handlar om huruvida det är lagligt eller inte, utan om hur man vill framstå när man är ordförande för 3,9 miljoner pensionssparare.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Jag skulle vilja läsa om kungahusets hemliga sponsoravtal. Det finns ju inga officiella avtal, men man kan ana fördelaktiga villkor för en mängd produkter som bilar och klänningar. Och dessutom vet vi ju nu att de inte är mutbara, vilket måste ha ökat mängden gåvor.

Mats Lindahl, cd på Delorean.

Vad har varit veckans snackis?

– Torbjörn Rosdahl och hans chipsvaluta. Att en politiker försöka skämta bort en höjning av SL-kortet genom att använda sig av chipspåsar som valuta är oerhört roligt för alla som har lite humor. För dem som har skralt med äkta valuta i plånboken är det bara hånfullt. De sociala medierna fylldes snabbt av ironiska genmälen till gode Torbjörn och på mindre än ett dygn kände varenda människa i hela Sverige till hans referensramar. Vi bidrog själva lite ödmjukt till denna spridning.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Sånt som är viktigt för mig. Manchester Uniteds ligaseger, nåt kul om vädret i sommar och BP:s 03-lag och deras första vinst i Stadum-ligan på tisdag. För mycket begärt? Jag tycker faktiskt inte det!

Linda Grahn, publisher på Bonnier Tidskrifter.

Vad har varit veckans snackis?

– I vår bransch definitivt åtalet mot Ola Lindholm, Expressens agerande och Olas eget sätt att hantera situationen. Eftersom jag är jobbarkompis med Ola har jag svårt att bortse från det personliga perspektivet, och vill inte ge mig in i debatten.

– Men jag tycker två saker: 1. Ingen är dömd förrän dom har fallit. 2. Man ska aldrig krishantera sig själv, hur "mediavan" man än är.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Jag blir överlycklig om Stefan Baron och gänget på SVT levererar nyheten att det blir en ny säsong av Gynekologen i Askim – med lika helcrazy manus och suveränt lågmälda berättande som förra säsongen bjöd på. Detta tillsammans med att lösnummersifforna för alla mina magasin trillar in lika överraskande bra som för första numret av Styleby skulle göra mig på topphumör!

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Stephan Drenzel

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.