Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Magnus Anshelm: ”Jag bjuder in Vigor Sörman”

Publicerad: 31 mars 2016, 05:00
Uppdaterad: 31 mars 2016, 05:15

DEBATT. Diskussionen visar att behovet av kunskap fortfarande är stort i branschen, skriver MMS vd Magnus Anshelm som ger sig in i debatten om Splays siffror.


Ämnen i artikeln:

Splay

Det är mycket glädjande att valutan för online video diskuteras i Dagens Media. All heder åt Erik Wisterberg som har koll på måtten och reder ut begreppen.

Samtidigt visar detta på vikten av att hela branschen samlas kring en gemensam valuta, där transparensen och oberoendet är centralt. Det var mot denna bakgrund som MMS fick detta uppdrag av branschen för några år sedan. Det var också därför IAB Task Force Video förra året rekommenderade att MMS mätningar av tittandet på online video som branschvaluta.

Vi har kommit längst i Världen och är den enda land, där ett mediebolag utan linjär-TV-kanal (Aftonbladet) ingår i valutan för online video. Det är vi stolta över och det borde hela branschen vara. Trots detta och allt arbete med att utveckla denna valuta så visar denna diskussion att behovet av kunskap fortfarande är stort i branschen. Något som leder till stora missförstånd när olika mått jämförs.

Jag vill därför bjuda in Vigor Sörman och andra personer i branschen till ett seminarium om valutafrågor. Låt det gärna ske i Dagens Medias regi.

Magnus Anshelm, vd för MMS.

Ämnen i artikeln:

Splay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.