söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Korkad pekoral av Tonchi Percan"

Publicerad: 18 september 2012, 10:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

REPLIK. Ingrid Carlqvist, grundaren av den islamistkritiska tidningen Dispatch International, svarar på journalisten Tonchi Percans kritik.

Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Tänk vad svenska journalister är skickliga! De lyckas inte bara dölja enorma delar av verkligheten för svenska folket, de kan också läsa andras tankar. Många av dem ”vet” därför att mina två projekt, Tryckfrihetssällskapet och tidningen Dispatch International, inte har sprungit ur ett skriande behov av en ny, fri och sanningssägande press. Nej, i själva verket lägger jag ner all min tid och kraft på dessa i mina kollegers ögon så ”oanständiga och utsiktslösa” projekt därför att jag är en nazistrasistislamofob som ”kidnappar gräddan av den svenska opinionsbildande eliten som mina anhängare”.

Håhåjaja. Först övervägde jag att inte alls besvara Tonchi Percans pekoral – för att det rent ut sagt är så korkat att det inte förtjänar något bemötande. Men tyvärr fungerar ju internet så att om jag inte besvarar till och med de mest enfaldiga påståenden om mig och mina projekt, så tolkas detta som att jag instämmer med tramset. Låt mig därför bemöta ett par av de värsta lögnerna i Percans artikel:

”Alexander Bengtsson från stiftelsen Expo klassar tidningen (Dispatch International, reds anm) som antimuslimsk och med rasistisk klang i botten.”

Att använda den Stasiliknande, åsiktsregistrerande och vänsterextremistiska organisationen Expo som ”experter” på andras åsikter och publikationer, visar med all önskvärd tydlighet hur långt ifrån de journalistiska idealen Percan är. Att han är i gott sällskap (de flesta svenska journalister behandlar Expo-killarna som ”experter”), gör inte saken bättre.

Tänk om Percan för en stund hade funderat på vad det han skriver betyder. Vad är en antimuslimsk person? Finns det sådana? Finns det antikristna? Och om de finns vad sysslar de med? Anser de att muslimer/kristna inte ska få finnas? Antyder Percan i själva verket att jag önskar mig utrotningsläger för muslimer? Vilken vidrig förvrängning av sanningen – att jag är islamkritiker.

Jag sätter en hundring på att Percan inte beskrev fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som ”antikristen” när hon utmanade den gängse bilden av Jesus och porträtterade honom som bög och transvestit. Men när jag låter publicera en artikel i Dispatch International (skriven av en av Europas främsta islamkännare, professor Hans Jansen), som konstaterar att det inte finns ett enda historiskt bevis för att profeten Muhammed alls existerat, då ska jag kallas ”antimuslimsk”?

Hur gick det till när hela den svenska journalistkåren unisont böjde sig för islamisternas krav på att vara fredade från all kritik? Beror det på att de inte begriper bättre, inte förstår innebörden av våra västliga frihetsrättigheter eller på att de är rädda för att bli hotade och angripna av islamister?

”Carlqvist ’kidnappar’ gräddan av den svenska opinionsbildande eliten som sina anhängare. Göran Lambertz, Dilsa Demirbag-Sten, Johanne Hilderbrandt, Rolf van der Brink påstås stödja hennes tidning på Facebook.”

Detta är nästan för pinsamt att bemöta. Att så många journalister inte vet hur Facebook fungerar visar vilket förakt de har för att kontrollera fakta. Det går inte att bjuda in sina vänner till en nystartad grupp och låta dem tacka ja eller nej. Man lägger in personer man tror kan vara intresserade och de får ett meddelande om att de lagts till i gruppen. Därefter är det upp till dem att stanna kvar eller gå ur. Att Demirbag Sten, Hildebrand och van der Brink inte skulle vara kapabla till detta, finner jag helt orimligt och nedvärderande mot deras intelligens. Vad det betyder att de två förstnämnda är kvar i gruppen vågar jag inte uttala mig om – kanske gillar de tanken på en ny tidning som utmanar mainstream-medierna eller så bryr de sig helt enkelt inte om vad deras hysteriska kolleger tycker.

Percans larviga påståenden i slutet av debattartikeln är för dumma för att kommentera. Låt mig bara säga som så att Percan gärna ville vara delägare i ett bokförlag som jag just då hade köpt in mig i. Dock betalade han aldrig sina aktier, trots upprepade försäkringar om att han hade gjort det. Att jag dessutom sa nej till ett par av hans bokprojekt var tydligen mer än hans manliga ego kunde tåla.

Ingrid Carlqvist

Svar direkt från Tonchi Percan:

"Det är inte bara jag som har kritiska synpunkter på Dispatch International.

Maja Hagerman skrev igår på DN:s ledarsida att bakom masken på dem som startat Dispatch International döljer sig muslimhatet. Hagerman tes är att Ingrid Carlqvist och Det danska Trykkefrihedsselskabet klär sin ett extremt budskap i en seriös kostym.

Håller med fast jag tvivlar på att Ingrid Carlqvist kan ens ta på sig en seriös kostym.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev