Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Debatt

Ingen spöksskrivare här

Publicerad: 05 Oktober 2005, 06:51
Uppdaterad: 06 December 2015, 16:30


Här följer en replik på Kjell Häglunds förra krönika från Alexandra Pascalidou:

Jag trodde att Dagens Media var en seriös publikation. Inte en tidning som publicerar lögner och illvilliga fantasifoster. Inte en tidning som trycker sexistiska, rasistiska påhopp. Jag misstog mig.

Jag har alltid skrivit mina egna krönikor, artiklar och manus. Jag har skrivit tre böcker och kämpar nu med min fjärde. Det senaste decenniet har jag tjänat mitt levebröd genom att klä vår tillvaro i ord. Jag har rest till USA, Latinamerika, Asien och rapporterat därifrån.

Senaste året har jag skrivit från Grekland där jag just nu arbetar. Jag är journalist med världen som arbetsfält. Min penna har tagit mig till världens alla hörn. Att någon gubbe med mindervärdeskomplex försöker beröva mig på mitt ord, min yrkesidentitet som jag slitit hårt för, är kränkande.

Mannen hävdar att jag har en spökskrivare som författar mina Irak- och Bushartiklar. Det säger mycket om honom. I hans trångsinta föreställningsvärld kan och skall en invandrartjej blott skriva om blattar. Typ blatte, blatte, blatte, gangster, yo på usel svenska. Jag är ledsen att jag gör herrn besviken och spränger hans fördomsfulla värld när jag förmår skriva om saker bortom detta.

Jag är ledsen att jag skriver vassare än han gör som hade förmånen att födas med svenskan. Jag är ledsen att jag skriver sanningar och inte skvaller och lögner som han gör. Den dagen jag inte längre har något att berätta, den dagen jag börjar ljuga som han kommer jag att sluta skriva. Spökskrivare har jag aldrig behövt. Det är däremot något jag rekommenderar Kjell Häglund att skaffa sig.

Alexandra Pascalidou är krönikör och författare.

Alexandra Pascalidou


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.