fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Hej Moderna Museets ledning..."

Publicerad: 19 november 2015, 12:22
Uppdaterad: 9 december 2015, 10:18

DEBATT. Dagens Media publicerar den erfarna kommunikationskonsulten Mikael Theanders brev till cheferna på Moderna Museet – i vilket han förklarar varför de inte får se hans jobbansökan.

Ämnen i artikeln:

Moderna Museet

Jag hade gärna velat söka tjänsten som kommunikationschef för Moderna Museet – ett drömjobb för en kulturintresserad reklam- och pr-man.

Tyvärr har jag ett handikapp som innebär att ni aldrig kommer att se min ansökan – jag är 58 år gammal. Rekryteringsfirman ni anlitar, Hammer & Hanborg, har väldigt många gånger låtit min ansökan försvinna på grund av ålder. Knappast på grund av meriter med mitt långa CV. Så därför förblir jag osynlig för er!

Om jag hade sökt tjänsten ….

… hade jag kunnat berätta om min långa internationella erfarenhet och min erfarenhet av kulturella insatser och inte minst ett långt arbete för varumärket Sverige.

Jag hade också kunnat berätta mer om min erfarenhet som kommunikationschef/teamleader för större och mindre organisationer, som Tetra Pak, Pergo och Springtime. Med allt vad det innebär att vara både chef och budgetansvarig.

Jag hade också …

... fått tillfälle att berätta om mitt arbete med att profilera olika “varumärken” i Sverige och världen. Som Lunds Stad inför Kulturhuvudstadsåret 2014, som Sverige inför världs-utställningen i Shanghai 2010, som Malmö Stad, Stockholm Business Region och KTH inför samma världsutställning. Och vidare också mitt arbete med relansering av Mumintrollet på den Nordiska marknaden i samband med Mumins 65-årsjubileum.

Inte minst...

... hade jag kunnat berätta om de tankar/planer jag har som skulle placera Moderna Museet i Stockholm ännu starkare på kartan. Konsten och de sociala medierna har bara sett början av varandra. Vi är fortfarande långt från virtuella museer. Varför skall bara Stockholmsbor, och närboende svenskar, få njuta av MoMu’s fantastiska samlingar?

Konstnärlig forstran...

... som startade med Konstföreningen Aura i Lund, med konstnärer som Ola Billgren, Barbro Bäckström och John Wipp.

Men som sagt...

...det är knappt någon idé att jag försöker berätta mer – efter ättestupan.

Högaktningsfullt….

Mikael Theander

Här svarar Hammer & Hanborg på kritiken.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev