Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Den starkaste hösttablån någonsin"

Publicerad: 14 september 2012, 08:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

TV4:s programchef Fredrik Arefalk ger svar på tal - och hoppas att kunna rädda Dagens Medias reporter Erik Westerberg från knarkträsket.


Hej Erik,

Hoppas att mina rader inte når dig för sent. Har just läst din krönika i Dagens media och blev djupt oroad. Du ska tydligen börja använda droger och det är vårt fel. Snälla Erik, tänk om! Knark är inte bra. Dessutom så bygger allt på ett stort missförstånd. Vi har i höst en tablå som är en fantastisk blandning av gammalt och nytt. Jag törs faktiskt säga att det är den starkaste hösttablån någonsin rent innehållsmässigt. Låt mig passa på att informera lite om hur det faktiskt ser ut så kanske det kan få dig på bättre tankar för knark löser verkligen inga problem. Tvärtom.

Först måste jag erkänna - ja, det finns några titlar som varit med länge. Klassiker som Fångarna på fortet, Robinson och Äntligen hemma har en självklar plats hos oss. Men det finns ju så mycket mer Erik! TV4 är den enda tv-kanalen som under de senaste två-tre åren har lyckats lansera två helt nya stora succéer i Solsidan och Så mycket bättre. Bägge dessa titlar dyker upp i höst med sina tredje säsonger. Även Hellenius hörna gör sin tredje säsong medan Pengarna på bordet och Gustafsson 3 trappor bara är inne på sitt andra år. Knappast lastgamla program, eller hur?

Tre av våra mest omtyckta program, som väl får anses vara medelålders, är Bonde söker fru, Berg flyttar in och Körslaget. Alla känns synnerligen vitala och har en stor och trogen publik men det kanske inte gör dig gladare eftersom de trots allt har några år på nacken.

Därför går jag raskt vidare till det väsentliga för dig. Vi har fem helt nya prime-program i tablån i höst: Underbart är kort, X Factor, Kockarnas kamp, SOS Uppdraget och Uppfinnarna. Min förhoppning är att majoriteten av dessa program får en andra säsong nästa år. Det är nämligen det som är vårt mål när vi lanserar helt nya program – att få göra en säsong till. Att ett program får en lång livstid är det vi alla kämpar för i vår lilla tv-värld.

Med det sagt så hoppas jag att du tänker om och struntar i knarket. Titta på TV4 i höst i stället - det kommer du att må så mycket bättre av.

Och som rent preventiv åtgärd vill jag som medmänniska uppmana dig att kontakta SVT snarast. Ryktet säger att de ska fortsätta med sin bombmatta av de mycket populära, men gamla, programmen Antikrundan, På spåret, Melodifestivalen och Så ska det låta torsdag-söndag efter årsskiftet. Det yngsta av dessa program är ungefär lika gammalt som vårt äldsta. Det är något som imponerar på oss på TV4 och uppskattas av tv-publiken men för din del så kan det troligen innebära en stor fara för din hälsa. Kanske kan du få dem att tänka om så att du inte trillar dit i ett tragiskt drogberoende.

All lycka i framtiden!

Bästa hälsningar,

Fredrik Arefalk

Programchef, TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev