Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Bara okunniga annonsörer flyr Youtube"

Publicerad: 21 mars 2017, 04:50
Uppdaterad: 21 mars 2017, 08:31

DEBATT. Vigor Sörman på Splay frågar sig varför flera annonsörer valt att överge Youtube.


Ämnen i artikeln:

Splay

Efter rapporterna om att varumärken syns tillsammans med hatvideos på Youtube så har byrånätverket Havas och flera brittiska annonsörer valt att sluta annonsera på Youtube. Men att fly från världens största videoplattform är kortsiktigt och tyder på att man inte gjort sin hemläxa. Det finns nämligen ett helt säkert sätt att annonsera på Youtube i en annonsörsvänlig miljö.

Youtube har idag större daglig räckvidd än samtliga svenska tv-kanaler i målgruppen 18-44 år (Orvesto Konsument 2016). Vill du vara relevant och nå din målgrupp behöver du alltså synas på YouTube. Det finns dock en utmaning. Varje minut laddas det upp 400 timmars material av varierande kvalité. Så hur kan du försäkra dig om att din reklamfilm syns i en annonsörsvänlig miljö?

Det är faktiskt sjukt enkelt. Youtube-nätverken har nämligen redan gjort jobbet för dig och sorterat ut innehållet på Youtube som är mest högkvalitativt och annonsörsvänligt. Vi på Splay har t.ex. ett helt innehållsteam som dagligen kontrollerar att allt vårt innehåll följer våra tuffa riktlinjer och är helt fritt från hat, rasism och diskriminering. Alla kanaler som ingår i vårt nätverk är utvalda för att de producerar annonsörsvänligt innehåll med hög kvalité. Bara i Sverige har vi drygt 100 miljoner startade strömmar i månaden i vårt nätverk, vilket är mer än vad TV4, Discovery och MTG har tillsammans digitalt (se grafik). Vi säljer vårt annonsutrymme själva på YouTube och kan därför garantera dig att din kampanj endast kommer att synas i vårt nätverk och i en 100 procent säker annonsmiljö. Det kostar inte mer än om du bokar kampanjen själv och vi kan målgruppsstyra dina annonser på t.ex. intressen, kön, ålder och geografiskt.

Så varför fly från plattformen där publiken finns när du kan annonsera både smartare och säkrare?

Vigor Sörman, grundare och vd Splay

Ämnen i artikeln:

Splay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News