Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

"Arbetsgivarnas enda skäl är att minska kostnaderna"

Publicerad: 10 November 2014, 09:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

DEBATT. Det finns bara en orsak till bemanningsföretagens existens - arbetsgivarna vill betala mindre för samma jobb, skriver fackklubben på Talentum.


Bemanningsföretag och outsourcing har fått fäste i Mediesverige. Anställda journalister sparkas ut och ersätts med produktionsbolag, bemanningsanställda och frilansar. Det framstår allt tydligare att arbetsgivarnas enda skäl är att minska kostnaderna. Affärsidén – i brist på andra – är att betala mindre för samma jobb.

Våra kolleger och arbetskamrater på bemanningsföretag, produktionsbolag och frilansar förväntas jobba lika bra och lika mycket till lägre löner och arvoden, med sämre villkor och under otryggare förhållanden. Det är varken troligt eller önskvärt att det fungerar som arbetsgivarna tänkt.

Sämre villkor, hot och otrygga förhållanden är inte den affärsidé som leder till bättre journalistik, eller "must have content" som framtidens digitala läsare är beredda att betala för.

Journalistklubben vid Talentum, med medlemmar på Affärsvärlden, Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd och Dagens Media, stödjer till fullo de bemanningsanställdas krav:

Bemanningsanställda ska ha samma arbets- och anställningsvillkor som de fast anställda.

Klubbstyrelsen på Talentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.