Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Aamots Bonnier-hämnd och allt om Aftonbladets utsände Olof Palme

Publicerad: 17 September 2004, 15:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:30


Hej i planeten och spenaten.

Veckans snackis, utom den på Aftonbladet förstås, är Schibsteds köp av aktier i TV4. För mig som jobbar som tung konsult är det plättlätt att förstå varför norrmännen köper in sig i konkurrenten Bonniers tv-kanal. Nej,det är inte för att göra upp med Thorbjörn Larsson , tidigare bejublad chef på Aftonbladet och Schibsted, nu fiendegeneral på Bonnier-sidan. Schibsted har istället Bonniers tv-chef Torsten Larsson i siktet.

Konflikten började på Bonniers 200-årskalas häromveckan. Schibsteds koncernchef Kjell Aamot var ditbjuden. Hans unga fru, alternativt sekreterare, alternativt bådadera, blev bordsplacerad bredvid Torsten. En kort bit in på partyt, blev Kjell Aamot så svartsjuk att han bad en oförstående Torsten att sluta tåflörta och drog med sin fru, alternativt sekreterare därifrån och åkte hem. "Så där gör han jämt", suckade hon.

Var även på ett annat party. Det var Finanstidningen som återuppstod för en gångs skull. Det var vita bordsdukar och studentspex som sig bör. Mycket kritstreck och trevligt prat om stora pengar. Äntligen fick vi veta varför salig Jan Hugo Stenbeck skrotade tidningen. Jo, för att den okänsligt skrev om ägarsfärens koncernbolag, precis när det tyngsta av dem, Tele2, förhandlade om sina lån med banken.

Aftonbladets reportrar är ute och wallraffar i New York, hörde jag. Bladets nöjesreporter Martin Gelin uppträder som Olof Palme. I alla fall på mingelbilder i New York Sun. Det har jag all förståelse för. Som konsult på Mr Midja A/S vet jag vikten av att uppträda diskret, verka utan att synas, fakturera utan att märkas.

Efter att MTG-konsulten Björn Rosengren hoppade av TV3s chefssåpa Rivalerna har tjejerna strömmat till, hur man nu ska tolka det. Företagarnas chef Gunvor Engström är med, likaså pr-konsulten Maria Rankka . Nu väntar jag bara på att Cristina Stenbeck och hennes nätverkskollega Viveca Ax:son Johnson ska ta plats i tv-rutan.

Dagens Industri har öppnat lokalkontor i Småland. Något märkligt när i stort sett alla andra korrespondenter har kallats hem. Chef för Smålandsredaktionen blir reportern Fredrik Sjöshult . Vad redaktionen ska bevaka spekuleras det vilt i: Gnosjöandan? Emils Träsnideri? Intriger i ostkaksbranschen?

Lojalitetsklubben ska nu ha Casual Monday.

Men vill du boka rådgivning eller kackla runt lite, tveka inte att dra iväg ett brev till mig på

mrmidja@dagensmedia.se

Mr Midja

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.