Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Pr-byråer

Bonnier säljer Real Agency Group till byrågrundarna

Publicerad: 1 september 2020, 08:36

Initiativtagarna bakom affären. Från vänster: Anders Ribba, grundare Spoon, Frida Sellberg, CFO Real Agency Group, Christian Albinsson, grundare Oh My, Melker Forssén, grundare Spoon och Niclas Wikström, grundare av Oh My.

Foto: Christian Gustavsson

Grundarna köper tillbaka kommunikationsbyrånätverket Real Agency Group (RAG) från Bonnier som bedömer att koncernen inte platsar i portföljen längre.


Ämnen i artikeln:

PR-byråerKommunikationsbyrå

Det är de tidigare grundarna av kommunikationsbyråerna Spoon och Oh My som tillsammans med 13 andra ledare och chefer inom Real Agency Group-koncernen (RAG) som förvärvar RAG från Bonnier, enligt ett pressmeddelande. 

– Bonnier som ägare har inneburit stora fördelar. Men när de meddelade att vi inte riktigt passade in i Bonniers portfölj växte tanken att det vore ett spännande nästa steg att få tillbaka entreprenörskänslan, möjligheten att styra tillsammans med människor som är nära verksamheten, säger Anders Ribba, koncernchef för Real Agency Group och även en av Spoons grundare, i ett pressmeddelande. 

Jonas von Hedenberg – Investment Director på Bonnier Ventures och Real Agency Groups tidigare ordförande – säger i en kommentar att det känns bra att överlåta till dem som känner koncernen bäst. 

– Det har varit en bra resa på alla vis, lönsam och kul. Som renodlad konsultverksamhet har det blivit något av en udda fågel i vår portfölj. Vi har jobbat nära tillsammans med management under många år och vi tycker att det är en bra lösning att byrågruppen tas över av dess grundare och management. Det ska bli spännande att följa fortsättningen, men från en annan position, kommenterar Jonas von Hedenberg.

Den nya ägargruppens ambition är att skapa Nordens mest attraktiva medarbetarägda byrånätverk för uppdragsgivare och medarbetare.

– Ett medarbetarägt byrånätverk har många fördelar för både kunder och medarbetare. Enligt vår erfarenhet blir det ännu mer meningsfullt att jobba tillsammans och fler känner ägarskap, säger Anders Ribba i pressmeddelandet. 

Real Agency Group är moderbolaget som äger Oh My-gruppen, Spoon-gruppen, The Domain Was Taken, KIT, Spoon Marketing Tech och Trickle. Verksamheten finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad, Härnösand, Piteå, Luleå, Skellefteå, Oslo, Helsingfors och London.

De nya RAG-ägarna:

Niclas Wikström, grundare Oh My

Christian Albinsson, grundare Oh My

Anders Ribba, grundare Spoon

Melker Forssén, grundare Spoon

Frida Sellberg, CFO Real Agency Group

Frida Ågren, Oh My

Sara Thun Arodén, Oh My

Marte Ramborg, Spoon Oslo

Siv Tone Solfjeld, Oslo

Maria Biesterfelt, Spoon Stockholm

Aisha Furuberg, Oh My Oslo

Markus Tiburzi, Oh My

Johan Andersson, Spoon Sverige

Ludvig Olsson, Trickle

Eric Lundekrans, Trickle Göteborg

Patrik Lythell, The Domain Was Taken

Filip Dalhamn, The Domain Was Taken

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev